Zanimljivosti

U PETAK Radionica ritmova Beat busters u Lazaretima

U PETAK Radionica ritmova Beat busters u Lazaretima

Radionica ritmova Beat busters u Art radionici Lazareti u petak 29. studenog s početkom u 19 sati.

-Prošle godine bila je vesela, nasmijana, s puno predivnih ljudi. Ove godine odlučili smo zbog toga produžiti druženje koncertom NT Wave ft. Dora Fodor. To je jedan od glazbenih projekata voditelja radionice u kojoj surađuje s pjevačicom iznimnog glasa – ističu organizatori.

Iza radionice održat će se koncert u 21 sat. ‘Svima koji dođu na radionicu ulaz na svirku je slobodan, a onima koji dođu u 21 sat, ulaz na svirku je 30 kuna’, ističu.

-U 90 min. radionice kreće se od, doslovno, jednog udarca pa do zanimljivih i mantričnih ritmova koji nastaju u grupnom muziciranju na udaraljkama koje vas čekaju. Znanje nije potrebno, samo duša i srce, ističe organizator. Svi zainteresirani neka donesu sa sobom sve što može lupati ili šuškati: dasku za rezanje i žlicu, dvije mućkalice, praznu kutiju od ambalaže i drveni štapić, zvono i batić, dječji bubanj, limenu kutiju i kuhaču ili slične kombinacije koje omogućuju jedan udarac u vremenu – zaključuju.

O voditelju radionice:

Gitarist i producent Valent Samardžija a.k.a. NT Wave surađivao je kao glazbenik i producent na glazbenim projektima: Soul Fingers, Con Fusion, Kontrapunkt, LessThanAMinute, Tobogan, Generation81, Mavi kan, NT Wave, GuDigiGu. Član je elektro performers tima Beat Busters koji se bave inovacijama u području nastajanja glazbe uživo na neobičnim predmetima i elektroničkim spravama.

Suosnivač je udruge ViBRa koja se 10 godina ističe u svim domenama glazbe, od produkcije, do zalaganja za veću prisutnost kvalitetne domaće glazbe u domaćim medijima i promocije hrvatske u svijetu. Neki od projekata su MIMO (Medijski inventar muzičkih originala, u suradnji sa HRT-om, Grafičkom školom i MSU-om), Beat Manifest (Konferencija o glazbi prenošena live streamom), VIBRABOX (Inovativni medij za distribuciju glazbe).

S projektom NT Wave predstavlja se kao solo izvođač. Isključivo na gitari, preko neobično pospajanih pedala te uređaja u obući, nastaje glazba koja se preljeva iz otvorenih širokih stereo ambijentala, do usko definiranih plesnih ritmova s mantričnim elementima. Dobitnik je nagrade Porin za najbolju instrumentalnu izvedbu.

Dora Fodor vokalistica je i mlada audiovizualna umjetnica koja se u svojim umjetničkim radovima bavi istraživanjem emocija i njihovih relacija u odnosu. Koristi glas ne samo za pjevanje već i stvaranje novih sporazumnih jezika između prostora, ljudi u njemu i nje same. Trenutačno djeluje na sceni kao česti gost u projektu Valenta Samardžije NT Wave, te u svojim autorskim projektima- audiovizualni impro bend ‘Doktor Krleža’ (članovi Marin Tudor i Eva Milković) i eksperimentalan pop bend sastavljen od raznih glazbenika ‘213’ koji upravo radi na prvom albumu.

Do sada nastupala je po zagrebačkim klubovima (kcm, Vinyl, Masters, Plocnik, Galerija Greta..) u raznim sastavima kao freelenace pjevačica, većinom improvizacijske naravi. S Nt Waveom nastupila je na Indirekt Festivalu, u Virovitici ‘Palaca Pejacevic’, Dolini Mira, Luz Festival na Lastovu, Reunited Festival u Valpovo, Szabadkikoto u Pecuhu.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist