Zanimljivosti

U PETAK Radionica ritmova Beat busters u Lazaretima

Radionica ritmova Beat busters u Art radionici Lazareti u petak 29. studenog s početkom u 19 sati.

-Prošle godine bila je vesela, nasmijana, s puno predivnih ljudi. Ove godine odlučili smo zbog toga produžiti druženje koncertom NT Wave ft. Dora Fodor. To je jedan od glazbenih projekata voditelja radionice u kojoj surađuje s pjevačicom iznimnog glasa – ističu organizatori.

Iza radionice održat će se koncert u 21 sat. ‘Svima koji dođu na radionicu ulaz na svirku je slobodan, a onima koji dođu u 21 sat, ulaz na svirku je 30 kuna’, ističu.

-U 90 min. radionice kreće se od, doslovno, jednog udarca pa do zanimljivih i mantričnih ritmova koji nastaju u grupnom muziciranju na udaraljkama koje vas čekaju. Znanje nije potrebno, samo duša i srce, ističe organizator. Svi zainteresirani neka donesu sa sobom sve što može lupati ili šuškati: dasku za rezanje i žlicu, dvije mućkalice, praznu kutiju od ambalaže i drveni štapić, zvono i batić, dječji bubanj, limenu kutiju i kuhaču ili slične kombinacije koje omogućuju jedan udarac u vremenu – zaključuju.

O voditelju radionice:

Gitarist i producent Valent Samardžija a.k.a. NT Wave surađivao je kao glazbenik i producent na glazbenim projektima: Soul Fingers, Con Fusion, Kontrapunkt, LessThanAMinute, Tobogan, Generation81, Mavi kan, NT Wave, GuDigiGu. Član je elektro performers tima Beat Busters koji se bave inovacijama u području nastajanja glazbe uživo na neobičnim predmetima i elektroničkim spravama.

Suosnivač je udruge ViBRa koja se 10 godina ističe u svim domenama glazbe, od produkcije, do zalaganja za veću prisutnost kvalitetne domaće glazbe u domaćim medijima i promocije hrvatske u svijetu. Neki od projekata su MIMO (Medijski inventar muzičkih originala, u suradnji sa HRT-om, Grafičkom školom i MSU-om), Beat Manifest (Konferencija o glazbi prenošena live streamom), VIBRABOX (Inovativni medij za distribuciju glazbe).

S projektom NT Wave predstavlja se kao solo izvođač. Isključivo na gitari, preko neobično pospajanih pedala te uređaja u obući, nastaje glazba koja se preljeva iz otvorenih širokih stereo ambijentala, do usko definiranih plesnih ritmova s mantričnim elementima. Dobitnik je nagrade Porin za najbolju instrumentalnu izvedbu.

Dora Fodor vokalistica je i mlada audiovizualna umjetnica koja se u svojim umjetničkim radovima bavi istraživanjem emocija i njihovih relacija u odnosu. Koristi glas ne samo za pjevanje već i stvaranje novih sporazumnih jezika između prostora, ljudi u njemu i nje same. Trenutačno djeluje na sceni kao česti gost u projektu Valenta Samardžije NT Wave, te u svojim autorskim projektima- audiovizualni impro bend ‘Doktor Krleža’ (članovi Marin Tudor i Eva Milković) i eksperimentalan pop bend sastavljen od raznih glazbenika ‘213’ koji upravo radi na prvom albumu.

Do sada nastupala je po zagrebačkim klubovima (kcm, Vinyl, Masters, Plocnik, Galerija Greta..) u raznim sastavima kao freelenace pjevačica, većinom improvizacijske naravi. S Nt Waveom nastupila je na Indirekt Festivalu, u Virovitici ‘Palaca Pejacevic’, Dolini Mira, Luz Festival na Lastovu, Reunited Festival u Valpovo, Szabadkikoto u Pecuhu.

Pročitajte još

˙[VIDEO] Prosula se Linđova pjesma Gradom

Dulist

VIDEO/PRESLADAK PRIZOR U Mlinima se izleglo čak 14 pačića

Dulist

PRIPAZITE Kako se zaštititi od velikih vrućina?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija