Natrag
18.7.2018 08:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

U PETAK Klavirski koncert Yoko Nishii u Narodnoj knjižnici

20.9.2017 @ 7:56 Dulist Kultura

Podijelite:

Koncert japanske pijanistice Yoko Nishii održat će se u petak, 22. rujna u 19.30 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Obuhvatit će kompozicije Kozabura Hiraia, Kosakua Yamada, Felixa Mendelssohna, Roberta Schumanna, Franza Schuberta, Franza Liszta, kao i skladbe domaćih kompozitora Dore Pejačević i Božidara Kunca.

Yoko Nishii rođena je u Iseu, u Japanu, i već od četvrte godine pohađala je privatne satove glasovira. Diplomirala je francuski jezik i književnost na privatnom Sveučilištu Keio u Tokiju 1998. Iste godine upisala je Muzičku akademiju ‘Ino Mirković’ u Lovranu. Od 2005. do 2007. polaznica je naprednog studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a trenutačno podučava na Umjetničkoj akademiji u Aichiju u Japanu.

Održala je brojne solo recitale i dobitnica je više nagrada, i to u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji te dakako Japanu. Ustrajno radi na istraživanju i promociji skladatelja i glazbe iz Hrvatske te s područja bivše Jugoslavije. U veljači 2015. izdala je CD s cjelovitim glasovirskim opusom Dore Pejačević u povodu 130. godišnjice njezina rođenja u izdanju japanske diskografske kuće ‘Herb Classics’.

Koncert organiziraju Dubrovačke knjižnice, a ulaz je slobodan.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana