Zanimljivosti

U ožujku stiglo 18% više turista

Turistički promet od 24.103 dolazaka i 68.783 noćenja ostvaren je tijekom ožujka na području naše županije. Gledano u postotcima, a prema evidenciji turističkih zajednica gradova i općina, to je 18 posto više dolazaka i 25 posto više noćenja nego u ožujku prošle godine.

Od početka godine do kraja ožujka registrirano je 40.431 dolazaka i 121.655 noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 12 posto i porast u noćenjima od 18 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Domaći turisti su ostvarili 23 posto više noćenja, a strani, odnosno najviše turisti iz Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Japana, Albanije, SAD, Njemačke, Francuske i drugih zemalja 17 posto više noćenja nego prošle godine.
Od početka godine u hotelskom smještaju je ostvareno 91.499 noćenja uz porast od 13 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
 

Pročitajte još

MASLINA 2020. Danjel Sabadin šampion, a nagrađena i Zrinka Cvitešić

Dulist

DULIST PRVI DONOSI Obnovljena crkva sv. Mihajla otvara se 17. ožujka

Leona Rašica

ŠTO NAS ČEKA IDUĆIH MJESECI? Meteorolozi AccuWeathera ‘izbacili’ prognozu do ljeta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija