Zanimljivosti

U ožujku stiglo 18% više turista

Turistički promet od 24.103 dolazaka i 68.783 noćenja ostvaren je tijekom ožujka na području naše županije. Gledano u postotcima, a prema evidenciji turističkih zajednica gradova i općina, to je 18 posto više dolazaka i 25 posto više noćenja nego u ožujku prošle godine.

Od početka godine do kraja ožujka registrirano je 40.431 dolazaka i 121.655 noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 12 posto i porast u noćenjima od 18 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Domaći turisti su ostvarili 23 posto više noćenja, a strani, odnosno najviše turisti iz Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Japana, Albanije, SAD, Njemačke, Francuske i drugih zemalja 17 posto više noćenja nego prošle godine.
Od početka godine u hotelskom smještaju je ostvareno 91.499 noćenja uz porast od 13 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
 

Pročitajte još

NOVI/STARI KNEZ PORPORELE Čile: Ubuduće će za provokatore od novinara biti bolji odgovori

Dulist

DOMUS CHRISTI Konavoka Nike Divizić proslavila stoti rođendan!

Dulist

Preko 513 milijuna stanovnika živi u Europskoj uniji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija