Aktualno

U Lučija “sve po špagu”

U Lučija "sve po špagu"

Najpoznatiji dubrovački kafić, popularna Libertina, svima znana kao "Luči", također je "pala" pod naletom modernizacije – fiskalnih blagajni. Komentar o njima i poslovanju na ovaj način dao nam je Lučijev sin Mario Capurso.

– Za Novu nismo imali veliku gužvu, pa nam uvedena fiskalna kasa i nije usporavala posao. Odlučili smo zadnjeg dana 2012. godine srediti sve stare račune i poslovanje, te spremni krenuti u prvi dan siječnja i 2013. godine. Odradili smo sve, inventuru i ostale stvari. Bilo nas je na sto strana, ali smo naučili sve i pripremili se. I mi, a i svi ostali – počinje Mario.

Kao i mnogi drugi dubrovački ugostitelji, mišljenja je kako fiskalne blagajne predstavljaju dobar korak naprijed.

– Fiskalna blagajna nije loša stvar, generalno gledajući. Dobar je sustav organizacije i nije napravila ni gužve ni probleme, snašli smo se. Mi smo naime i kompjuterizirali kasu, modernizirali se, ono što su neki kafići već imali, kao moderniji sustav. Fiskalna blagajna samo je običan računalni program, kojeg je trebalo instalirati i svladati. Mislim da onaj tko je savladao kako upaliti i ugasiti kompjuter, u konačnici će svladati i fiskalne blagajne.

– Sve je u redu, svi papiri idu, naučili smo raditi i to je to, a prošla su tek četiri dana. Bilo je naravno jako uzbudljivo mijanjati sustav poslovanja, ali u principu je sličan, samo je internetski povezan i jako napredan. Na ovaj način moći ćemo imati apsolutan uvid u naše poslovanje. Imali smo Internet već prije i to je sasvim ok, nismo morali detaljno, početnički, proučavati sustav – zaključuje Mario.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist