Kultura

U LOKRUMSKOM MASLINIKU Prvi ‘Festival dječje knjige: Uberi priču!’

U LOKRUMSKOM MASLINIKU Prvi 'Festival dječje knjige: Uberi priču!'

Po prvi put u ovom dijelu Hrvatske održava se ‘Festival dječje knjige: Uberi priču!’, u subotu, 18. svibnja od 12 do 14 sati u lokrumskom masliniku. Pozivaju se djeca od 5 od 9 godina da pomognu ‘pobrati’ slikovnice sa stabala. Broj sudionika je ograničen zbog određenog broja slikovnica, zato je potrebno prijaviti djecu na linku dolje u tekstu. Također, svima je omogućen besplatan prijevoz na Lokrum.

U Masliniku svako dijete će ubrati svoju slikovnicu i odnijeti je kući. Osim dijeljenja slikovnica među stablima okićenim knjigama odvijati će se i niz događanja u kojima se smjenjuju kratki nastupi pisaca, autora pojedinih slikovnica i zabavljača.

Književno-scensko zbivanje ‘Uberi priču’ je autorski projekt književnice Sanje Lovrenčić, manifestacija namijenjena predškolcima i djeci prvih i drugih razreda osnovnih škola, koja se kontinuirano odvija od 2005. To je jedna od rijetkih izvaninstitucionalnih, umjetničkih akcija za poticanje čitanja među djecom u Hrvatskoj i kao takva se pokazala vrlo omiljenom. Od 2010. tehnički organizator akcije jest naklada Mala zvona. Akcija ‘Uberi priču!’ zaživjela je kao godišnje događanje u Zagrebu, Bjelovaru, Koprivnici i Krapinskim Toplicama, te u još nekoliko gradova kao jednokratna akcija. Ove godine u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, Odjelom za djecu i mlade po prvi put ‘Berba’ se odvija u Dubrovniku.

 

Pročitajte još

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist