Aktualno

U Libertasu sve OK osim sistematizacije

U Libertasu sve OK osim sistematizacije

Direktor Libertasa Đuro Deranja potvrdio nam je da je prekinuo Protokol o načinu vođenja pregovora oko kolektivnog ugovora, koji je potpisan između uprave i sindikata.

– Mi smo u dobroj namjeri nastavili pregovore, premda je dogovor trebalo postići do 31. prosinca. Dogovore smo postigli skoro po svim pitanjima. Osim sistematizacije radnih mjesta. Naime, napravili smo ustupak i dio sistematizacije uvrstili u Kolektivni ugovor, ali Sindikat je tražio da se uključi cijela sitematizacija na što mi nismo mogli pristati. I na to imamo potpuno zakonsko pravo – naglašava Deranja.

Kako pojašnjava, u roku od 3 mjeseca, točnije zadnjih 30 dana od toga roka, opet moraju početi pregovori.

– Stari Kolektivni ugovor još uvijek važi, i radnicima su zagarantirana njihova prava – dodaje. Na pitanje koja su to nova radna mjesta koja se spominju u sistematizaciji, odgovara:

– Pravo poslodavca je da sukladno Zakonu o radu donosi sistematizaciju, odnosno opis radnih mjesta, broj radnih mjesta i potrebe za radnim mjestima i njihovu plaću. O kakvim je radnim mjestima riječ moći ćete znat kada Pravilnik bude išao na usvajanje, dakle prije isteka ovog roka od 3 mjeseca – istaknuo je Deranja.

Također je potvrdio kako je i jutros u Remizi održan sastanak sa predsjednikom NO Perom Vićanom, i zamjenicom gradonačelnika Tatjanom Šimac Bonačić. Kako je istaknuo, razgovaralo se o socijalnom programu Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist