Natrag
26.4.2019 14:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

U Libertasu se spremaju nova zapošljavanja

24.1.2012 @ 19:13 Andrea Falkoni Račić Aktualno
2;2

Podijelite:

U gradskom poduzeću Libertas spremaju se nova zapošljavanja, i to kako se spominje 5 osoba iz kadra Pera Vićana.

Tu istu informaciju načuo je i predsjednik Radničkog vijeća Ivo Klaić.

– Čuo sam da se treba zaposlit jedan elektrotehničar, i nekoliko žena na šalteru. Smatram da njih ne treba zaposlit, jer u tvrtki imamo ljude, odnosno invalide – vozače koji to mogu raditi – mišljenja je Klaić.

Potvrdu informacije tražili smo i kod direktora Libertasa Đura Deranje, koji nam je ispričao da se u proteklih godinu dana u Libertasu nije zaposlio niti jedan novi zaposlenik, ali da će se u dogledno vrijeme trebati određeni broj ljudi, s obzirom da je tijekom prošle godine nekoliko zaposlenika otišlo u mirovinu.

– Imamo u planu nova zapošljavanja tijekom godine – istaknuo je Deranja ne otkrivajući o kojem je broju ljudi riječ. Ipak, Deranja nam je najavio i jednu novinu. Rekao je kako s novinarima neće više razgovarati telefonom, s obzirom da je imao nekoliko neugodnosti, pa će od sada novinari morati do Remize po njegove izjave.

Podsjetimo, krajem prošlog tjedna ponovno se aktualiziralo pitanje linije 21 Dubrovnik – Orebić koja je ukinuta u svibnju prošle godine. Naime, Libertas se nije javio na natječaj za autobusnu liniju Orebić, već će njome izgleda prometovati riječki Autotrans.

To je razljutilo predsjednika Radničkog vijeća Iva Klaića, koji i dalje tvrdi da je ta linija bila profitabilna, i da je ovakvo poslovanje „tiho propadanje Libertasa“.  Klaić je stoga, kako nam je rekao, napravio zahtjev za inspekcijskim nadzorom Uredu državne uprave u DNŽ – Državnom inspektoratu za područje rada kojeg će predati, ukoliko direktor Đuro Deranja ne uloži žalbu na odluku da za Orebić vozi Riječki Autotrans:

– Također ću tražiti od sindikalnog povjerenika Balda Kovačevića da se svi pregovore oko kolektivnog ugovora obustave, ako direktor ne uloži žalbu na ovakvu štetnu odluku. Ovdje trebamo naglasiti i da su ukinute i linije za Herceg Novi, i za prijevoz djelatnika Zračne luke Dubrovnik, koje su također bile rentabilne – rekao je za duList Ivo Klaić.

Razgovor s predsjednikom radničkog vijeća Libertasa Ivom Klaićem pročitajte već u srijedu u novom broju duLista.

Direktor Deranja i dalje ostaje pri svojoj tvrdnji da je linija 21 Dubrovnik-Orebić nerentabilna, a na pitanje hoće li uložiti prigovor na liniju kojom bi trebao prometovati riječki Autotrans odgovorio je:
– Prigovor će se uložiti ako za to budemo imali uvjete, sukladno zakonskoj proceduri – potvrdio je Deranja.

Također napominje kako će se u srijedu održati  radni odbor za usklađivanje voznih redova,, pri HGK-Županijskoj komori Dubrovnik, nakon čega će vidjeti može li se dati prigovor na pojedini vozni red.

Komentari





O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana