Zanimljivosti

U LAZARETIMA Radionica na temu ‘Obnovljivi izvori energije’

U LAZARETIMA Radionica na temu 'Obnovljivi izvori energije'

U petak, 24. svibnja u Lazaretima, lađi br. 3. (Studentski teatar Lero) s početkom u 18 sati održat će se radionica na temu ‘Obnovljivi izvori energije’.

Cilj edukacije je upoznati zajednicu s mogućnostima razvoja obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj te važnosti strateškog pozicioniranja Hrvatske spram budućnosti u kojoj ćemo energiju pretežno dobivati iz ekološki prihvatljivih i dostupnih izvora.

Na edukaciji će prisutni imati priliku saznati koje sve obnovljive izvore danas i na koji način možemo (isplativo) koristit, kako napraviti kućnu fotonaponsku elektranu, kolika je njena cijena i isplativost te koja je važnost u upravljanju energetskim resursima od strane nas građana.

Edukaciju će voditi Edo Jerkić, suvoditelj sekcije obnovljivih izvora energije u ZEF-u, koji se razvojem i savjetovanjem u sektoru obnovljivih izvore energije bavi 12 godina, a trenutno je zaposlen kao direktor u vlastitoj tvrtki Vivo Somnia koja se bavi savjetovanjem i projektiranjem u sektoru OIE.

Jerkić će također predstaviti, na koji način ZEF putem svojih članova i sekcije energetike nudi građanima i poduzetnicima podršku i pomoć u pripremanju investicije u vlastite sustave za proizvodnju.

Ulaz je besplatan.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist