Natrag
19.2.2019 12:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

U Lazaretima niz predavanja o novcu

7.10.2013 @ 21:17 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Novac je pokretač i gorivo gospodarstva i većine ljudskih aktivnosti, a ipak vrlo malo ljudi zna kako se novac stvara i kako funkcionira. Stoga, svratite u Lazarete kako biste čuli predavanja na temu novčanog sustava.

Udruga 'Budućnost Novca' zalaže se za reformu novčanog sustava i odvajanje procesa stvaranja novca od stvaranja duga. Aktivnosti udruge uključuju istraživanje novčanog sustava i njegovog utjecaja na društvo te informiranje javnosti o mehanizmima tog sustava i učincima koje ima.

Predavanja će se održati:

10. listopada 2013. – Što je novac? Otkuda dolazi? Tko ga stvara i tko odlučuje o njegovoj količini? Kako novac ulazi u opticaj? Je li to uopće važno? Kontrolira li itko ove procese? Jesu li oni povezani sa globalnom ekonomskom krizom i epidemijom duga?

17. listopada 2013.- Kako način na koji stvaramo novac utječe na gospodarstvo, cijene, vrstu i količinu robe koju kupujemo, cijene kuća i stanova, siromaštvo i povećanje socijalne nejednakosti, okoliš, na društvo općenito i na moć građana da utječu na sve gore navedeno?

24. listopada 2013.- Kako možemo popraviti novčani sustav da bude stabilniji te djeluje u korist društva, a ne na njegovu štetu i vratiti moć odlučivanja o najvažnijim aspektima naših života u naše ruke?
 
Tribine uključuju kratko predavanje, prikazivanje filma od 30 do 40 minuta i raspravu, odnosno pitanja. Predavanja i prezentacije održat će Lucija Neal, a urednik programa je Ljubomir Grgurević.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana