Zanimljivosti

U Lazaretima niz predavanja o novcu

U Lazaretima niz predavanja o novcu

Novac je pokretač i gorivo gospodarstva i većine ljudskih aktivnosti, a ipak vrlo malo ljudi zna kako se novac stvara i kako funkcionira. Stoga, svratite u Lazarete kako biste čuli predavanja na temu novčanog sustava.

Udruga 'Budućnost Novca' zalaže se za reformu novčanog sustava i odvajanje procesa stvaranja novca od stvaranja duga. Aktivnosti udruge uključuju istraživanje novčanog sustava i njegovog utjecaja na društvo te informiranje javnosti o mehanizmima tog sustava i učincima koje ima.

Predavanja će se održati:

10. listopada 2013. – Što je novac? Otkuda dolazi? Tko ga stvara i tko odlučuje o njegovoj količini? Kako novac ulazi u opticaj? Je li to uopće važno? Kontrolira li itko ove procese? Jesu li oni povezani sa globalnom ekonomskom krizom i epidemijom duga?

17. listopada 2013.- Kako način na koji stvaramo novac utječe na gospodarstvo, cijene, vrstu i količinu robe koju kupujemo, cijene kuća i stanova, siromaštvo i povećanje socijalne nejednakosti, okoliš, na društvo općenito i na moć građana da utječu na sve gore navedeno?

24. listopada 2013.- Kako možemo popraviti novčani sustav da bude stabilniji te djeluje u korist društva, a ne na njegovu štetu i vratiti moć odlučivanja o najvažnijim aspektima naših života u naše ruke?
 
Tribine uključuju kratko predavanje, prikazivanje filma od 30 do 40 minuta i raspravu, odnosno pitanja. Predavanja i prezentacije održat će Lucija Neal, a urednik programa je Ljubomir Grgurević.

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist