Zanimljivosti

U Konavlima označeno 100 km biciklističkih staza

U sklopu projekta „Poslovna suradnja i unapređenje vještina u razvoju pustolovnog turizma“u Konavlima je obilježeno 100 kilometara biciklističkih staza.

Nositelj projekta koji je financiran sredstvima EU, točnije IPA programom prekogranične suradnje je HGSS u suradnji s Udrugom za održivi razvoj i ekologiju „Sunce“, a partneri u realizaciji na terenu su Dubrovačko-neretvanska županija, Javna  ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području DNŽ i udruga Agroturizam Konavle.

Projektom je financirano educiranje osoba za turističko vođenje pustolovnih pješačko-planinarskih i biciklističkih izleta, zatim izrada i postavljanje šest poučnih tabli, zatim pet informativnih tabli s ucrtanim biciklističkim stazama,  preko 60 smjerokaza, kao i turistički zemljovidi biciklističkih staza Konavala.

Također, na zemljovidima i informativnim tablama označeni su i konavoski agroturizmi, odnosno ponuda ruralnog turizma Konavala. Ovih 100 kilometara kroz cijele Konavle uključuje četiri osnovne biciklistička pravca: Čilipi – Molunat, Zvekovica – Debeli Brijeg, Zvekovica – Duba konavoska i Zvekovica- Gruda.

Udruga Agroturizam Konavle je proteklih nekoliko mjeseci vrlo intenzivno radila na cjelokupnom projektu, odnosno u kreiranju i definiranju kako biciklističkih, tako i pješačko–planinarskih staza Sniježnice, jer je cjelokupan projekt razvoja pustolovnog turizma upotpunjen i segmentom pješačko-planinarskih staza Sniježnice, kojeg je prošle godine financiralo Ministarstvo turizma.

Vrijedi spomenuti da je udruga Agroturizam Konavle svoje aktivnosti na profiliranju Konavala i kao idealnog odredišta za cikloturizam, u suradnji s Moto klubom „Dvije rote“, započela organizacijom Konavoske biciklijade, odnosno biciklističkom vožnjom „100 kilometara kroz Konavle“.

U konačnici, razvoj pustolovnog turizma važan je segment  u procesu upotpunjavanja turističke ponude Konavala, odnosno vizije Konavala kao destinacije izvrsnosti u (ruralnom) turizmu, te ću udruga Agroturizam Konavle intenzivno nastaviti s aktivnostima u tom pravcu.

Pročitajte još

[VIDEO] Po ričeti Marove none skuhajte štufani grah

Dulist

PORAST OD 14 POSTO Hrvati sve više kupuju preko Interneta

Dulist

UHVATILI SMO TRENUTAK Ljubav na Postiri

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija