Natrag
25.3.2019 03:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

U KONAVLIMA Održana radionica o cikloturizmu

1.4.2014 @ 8:57 Dulist Županija
4;4

Podijelite:

Radionicu o cikloturizmu održao je škotski stručnjak Peter Butterworth u Mlinici Šapro u Konavlima, u okviru projekta Održivi razvoj turizma posebnih interesa „SUD SIT“.

Na radionici su sudjelovali predstavnici turističkih agencija, poduzetnika u turizmu i predstavnika resornih institucija iz Hrvatske i Crne Gore.

– Najvažniji savjet koji bih dao kao konzultant poduzetnik je kako morate naučiti zaokupiti pažnju svih osjetila potencijalnih klijenata obećanjem o jedinstvenim okusima, zvukovima i znamenitostima. Vaši klijenti traže hranu za dušu jednako kao što žele njegovati tijelo i biti u formi – istaknuo je Butterworth u teorijskom dijelu predavanja.

– Za cikloturizam (u Škotskoj) najvažnije nam je tržište Sjeverne Amerike. Uglavnom su to dobrostojeći klijenti voljni potrošiti na aktivan odmor, no, oni su u potrazi za visokom razinom osobne pažnje i podrške. Osim sjevernoameričkog tržišta, sve više zainteresiranih dolazi iz Rusije – dodao je škotski stručnjak.

Nakon teorijskog dijela sudionici su imali praktičan rad te obilazak agroturizma i lokalne biciklističke staze. Dodajmo kako su projektom osigurana sredstva za čišćenje i uređivanje 100 kilometara pješačkih i biciklističkih staza kroz Konavle.

Organizatori radionice su Udruga hrvatskih putničkih agencije (UHPA) i Udruga Agroturizam Konavle u partnerstvu s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA). Radionica je organizirana u okviru projekta „Održivi razvoj turizma posebnih interesa” koji je financiran kroz IPA Prekogranični program suradnje Hrvatska-Crna-Gora te sufinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge.

Sljedeća radionica o promatranju biljnog i životinjskog svijeta održat će se u utorak, 1. travnja 2014. u Seoskoj kući Čilipi, a radionicu voditi engleski stručnjak Jack Delf.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana