Natrag
20.2.2019 15:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

U Konavlima još više turista

3.7.2013 @ 15:15 Mia Njavro Zanimljivosti
Podijelite:

Na području općine Konavle i ove godine vidljivo je povećanje turističkih brojki u odnosu na prijašnje godine. Naime, Turistička zajednica općine Konavle u lipnju ove godine zabilježila je 15 317 turističkih dolazaka koji su rezultirali s preko 90 tisuća noćenja.

Na nivou prvih 6 mjeseci ostvareno povećanje broja noćenja u Konavlima je 8 posto. I dalje najveći udio od 79 posto od ukupne realizacije noćenja bilježe hoteli, dok 20 posto pripada privatnom smještaju.

S udjelom od 31 posto i dalje su najbrojniji turisti iz Velike Britanije, a slijede ih već tradicionalno turisti iz Njemačke, Francuske i Belgije.

Zbog problema nastalih uvođenjem viza za ruske turiste vidljiv je pad dolazaka turista s tog tržišta, dok se istovremeno bilježi zamjetno povećanje gostiju iz skandinavskih zemalja, prvenstveno iz Norveške.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana