Natrag
19.2.2019 18:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

U Konavlima 15 posto više noćenja

2.8.2012 @ 19:05 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Srpanjsko povećanje turističkih brojki na području općine Konavle slijedi trend povećanja prvih sedam mjeseci ove godine.

Naime, Turistička zajednica općine Konavle  u srpnju ove godine zabilježila je porast turističkih dolazaka od 4 posto  te ostvarenih noćenja od 12 posto. I dalje najveći udio od 64 posto ukupne realizacije noćenja bilježe hoteli, dok 33 posto pripada privatnom smještaju, a 3 posto kampovima na području Konavala.

Privatni smještaj u srpnju ove godine ostvario je čak 15-tno povećanje ostvarenih noćenja.  Najbrojniji turisti su, već tradicionalno, državljani Velike Britanije, a slijede ih Rusi, Francuzi, Norvežani, Nijemci, Belgijanci, Šveđani i Španjolci.

Na nivou prvih sedam mjeseci broj turističkih dolazaka u odnosu na lanjsku godinu povećan je za 11 posto, što je dovelo do povećanja noćenja od 15 posto. U TZ općine Konavle nadaju se da će se ovakav pozitivan trend  nastaviti i u sljedećim mjesecima.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana