Natrag
22.2.2019 01:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

U KMD odzvanjala klapska pjesma

6.4.2013 @ 13:45 Dulist Kultura
12;12

Podijelite:

Izvorna klapska pjesma ispunila je Kazalište Marina Držića u kojem je koncertom ovog petka s čime je ti započeo 2. Festival Aklapela.

Publika je uživala u jedno i pol satnom koncertu, a brojni posjetitelji imali su priliku čuti autohtoni klapski izričaj, upravo onaj kojemu je u prosincu prošle godine UNESCO dodijelio status zaštićene nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. 
 
Ovom prilikom autentičnost i ljepota klapske pjesme došla je do izražaja u izvedbama ženskih i muških klapa – Čuvite, Dišpet, FA Linđo, Kaleta, Kumpanji i Subrenum. Izričaj svake klape jasno je upućivao na klapski bazen iz kojeg dolaze. Pjevale su se isključivo narodne pjesme te pjesme pisane za klape, pjevalo se a capella, bez pratnje instrumenata i bez ikakve korekcije zvuka, uz minimalan razglas.
 
Koncert je završio izvedbom čak 2 zajedničke pjesme – ženske klape povele su pjesmu „Zaspalo je siroče“, a muške klape „Ponistra je drivo“.   
    
Danas u subotu, na rasporedu je drugi koncert Festivala Aklapela u kazalištu Marina Držića s početkom u 20 sati. Nastupaju klape Bunari, Cambi, Ćakulone, Grdelin, Kaše i Neverin. Koncert je u potpunosti rasprodan.
 
Nakon koncerta, s početkom u 21 sat i 30 minuta svi zainteresirani mogu se pridružiti klapama na večeri u restoranu Mimoza. Cijena prigodnog klapskog menija iznosi 120,00 kuna, a rezervacije se mogu izvršiti na 411.157 ili 098 285 345.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana