Hrvatska

U KBC REBRO SLIJEDE SANKCIJE Zbog liječnika-ljubitelja skijanja, 140 ljudi u izolaciji!

Dio liječnika iz KBC Rebro bio je na skijanju u Austriji tijekom ovog vikenda, a zatajili su kolegama tu informaciju, stoga je šef Rebra Ante Čorušić najavio oštre sankcije. Troje ih je zaraženih dok je jedna osoba suspektna, istaknuo je gostujući na N1 televiziji.

– Tri posto zaposlenika Rebra je zbog njih u izolaciji, to je 140 ljudi. Zbog neodgovornih se dogodilo – rekao je Ćorušić, dodavši kako bi svi bili u izolaciji da se znalo da su bili na skijanju u Austriji. Među zaraženima je i liječnica s kardiologije.

– Epidemiološki monitoring na klinici je završen, znamo da je virus importiran izvana zbog odlaska na vikend u Austriju koji na vrijeme nije prezentiran upravi i s kojeg se dio kolega vratio, nastavio raditi i zatajio da su bili u Austriji. Apeliramo na odgovornost građana, na samokontrolu u ponašanju, a ta situacija vrijedi i za liječnike – rekao je Čorušić, a za suspektni slučaj kaže kako će vjerojatno biti pozitivan.

Što se tiče sankcija za liječnike koji nisu prijavili vikend u Austriji te se pokazali pozitivnima na koronavirus, Ćorušić kaže: ‘O tome ću razgovarati s ministrom i Stožerom civilne zaštite. Sama činjenica da će to izaći u javnost je već dovoljna sankcija, a bit će i druge sankcije. Za sada je važno napomenuti da KBC radi sasvim normalno, imamo dovoljan broj liječnika i sestara, no važno je napomenuti da je 140 zaposlenika, medicinskog osoblja, u samoizolaciji zbog kontakta s tih troje ljudi.’

KBC Zagreb radi normalno za hitne slučajeve i onkološke pacijente.

Izvor fotografije: Wikipedia/KBC Rebro

Pročitajte još

PREMINULA KONAVOKA U županiji 10 novih slučajeva COVID-19, a u Hrvatskoj 212

Dulist

Jelka Tepšić u samoizolaciji zbog kontakta s COVID-19 zaraženom osobom

Dulist

Dugovi bolnica prema veledrogerijama premašili 4,1 milijardu kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija