Županija

U izradi novi Nacionalni plan intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora

U izradi novi Nacionalni plan intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora

Prva redovna sjednica Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u 2019. godini održana je ove srijede, na kojoj se razgovaralo, a čiji je nositelj Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U Radnu skupinu za izradu navedenog plana uključeni su i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije. Izrada i donošenje novog Nacionalnog plana očekuje se do kraja 2019. godine, nakon čega će se izraditi i novi Plan intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kako ističu iz Županije.

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije predložili su zajedničku nabavu opreme za sprječavanje i sanaciju iznenadnih onečišćenja mora uljnim derivatima u kojoj bi uz Županiju sudjelovale i jedinice lokalne samouprave, lučke uprave i marine s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Županijski operativni centar podržao je navedeni prijedlog jer bi nabavom te opreme i njenom raspodjelom po Županiji postigla brža i adekvatnija zaštita mora u slučaju iznenadnih onečišćenja. Također, sva nabavljena oprema bi bila jednakih karakteristika pa bi se u slučaju većih onečišćenja mogla zajednički koristiti u korist zaštite cjelokupnog akvatorija Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist