AktualnoKoronavirus u Hrvatskoj

U Italiji umrla četvrta osoba od koronavirusa

U Italiji umrla četvrta osoba od koronavirusa

U Italiji je zabilježen četvrti smrtni slučaj od koronavirusa. Preminuo je 84-godišnji muškarac u Bergamu, prenosi Jutarnji list.

Ministarstvo zdravstva danas će izdati preporuku školama da ne organiziraju ekskurzije u Italiju.

Podsjetimo, četrdeset i dva učenika pulske gimnazije i četiri profesora od jutros su u Puli u kućnoj karanteni zbog koronavirusa. Naime, učenici su s profesorima bili na izletu u Veneciju i vratili su se ovog vikenda, a istarski Zavod za javno zdravstvo uputio ih je da ostanu kod kuće 15 dana, i tu je poruku poslao ravnatelji gimnazije Filipu Zoričiću u 1.10 sati ujutro.

– Prema novim uputama iz Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, regija Veneto i Lombardija su područja zahvaćena epidemijom koronavirusu pa djeca i profesori koji su bili na izletu trebaju ostati dva tjedna u kućnoj izolaciji i ne ići u školu. Kućna izolacija znači NE IZLAZITI iz kuće, ne samo ne ići u školu, poručila je dr. Jasna Valić, voditeljica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Ravnatelj gimnazije odmah je počeo obavještavali učenike i njihove roditelje da ne dolaze u školu i nitko od učenika i profesora koji su bili u Italiji danas nisu došli.

Ministarstvo zdravstva izdat će i preporuku školama da se ne preporuča odlazak na školske ekskurzije i izlete u Italiju. ‘Moramo uvažiti nove okolnosti. Svjedoci ste da je u roku od jednog i pol dana situacija u Italiji eskalirala’, istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš.

Pročitajte još

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist