Aktualno

U Hrvatsku stiže novi telekom

Vlada Republike Hrvatske uvest će novu tvrtku uz pomoć koje bi se dodatno liberaliziralo internetsko tržište i uvesti red u upravljenje infrastrukturom.

Na idućoj sjednici iznijet će se ovaj prijedlog, a osnivanjem novog telekoma u Hrvatskoj će se osigurati brži i jeftiniji internet, kojeg Vlada misli 'dovesti do svake kuće', prenosi Index.hr.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić smatra kako postoji potencijal da 75 posto Hrvatske bude pokriveno primarnom mrežom, a nova tvrtka bi na sebe preuzela upravljanje optičkom mrežom državnih poduzeća poput HAC-a, HŽ-a, Plinacra, Janafa i ostalih.  

– Naš je cilj da primarna infrastruktura ili primarna mreža bude dostupna i u ruralnim dijelovima Hrvatske. Mi ne želimo biti onaj finalni operater koji se u stručnoj terminologiji zove 'last mile' nego zapravo pružiti konkurencije dolaska drugim providerima koji onda mogu pružiti uslugu onom krajnjem korisniku, a sve pod platformom žica do kuće – najavio je na Index.hr-u Hajdaš Dončić.

 

Pročitajte još

OLIMPIJSKE NADE Jugašima četvrto mjesto

Dulist

MARE I LEONA U ĐIRU ‘Ne bismo Orsan mijenjali ni za što, ali izluđuje nas parking i skupa butiga’

Dulist

LIJEČNICE MARIJA I KATARINA DORŠNER Uvijek smo se pratile u stopu. Sestra je osoba na koju možeš u svemu računati

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija