Natrag
26.4.2019 07:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

U Hrvatsku stiže novi telekom

10.1.2013 @ 18:04 Dulist Aktualno

Podijelite:

Vlada Republike Hrvatske uvest će novu tvrtku uz pomoć koje bi se dodatno liberaliziralo internetsko tržište i uvesti red u upravljenje infrastrukturom.

Na idućoj sjednici iznijet će se ovaj prijedlog, a osnivanjem novog telekoma u Hrvatskoj će se osigurati brži i jeftiniji internet, kojeg Vlada misli 'dovesti do svake kuće', prenosi Index.hr.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić smatra kako postoji potencijal da 75 posto Hrvatske bude pokriveno primarnom mrežom, a nova tvrtka bi na sebe preuzela upravljanje optičkom mrežom državnih poduzeća poput HAC-a, HŽ-a, Plinacra, Janafa i ostalih.  

– Naš je cilj da primarna infrastruktura ili primarna mreža bude dostupna i u ruralnim dijelovima Hrvatske. Mi ne želimo biti onaj finalni operater koji se u stručnoj terminologiji zove 'last mile' nego zapravo pružiti konkurencije dolaska drugim providerima koji onda mogu pružiti uslugu onom krajnjem korisniku, a sve pod platformom žica do kuće – najavio je na Index.hr-u Hajdaš Dončić.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana