Aktualno

U Hrvatsku stiže novi telekom

U Hrvatsku stiže novi telekom

Vlada Republike Hrvatske uvest će novu tvrtku uz pomoć koje bi se dodatno liberaliziralo internetsko tržište i uvesti red u upravljenje infrastrukturom.

Na idućoj sjednici iznijet će se ovaj prijedlog, a osnivanjem novog telekoma u Hrvatskoj će se osigurati brži i jeftiniji internet, kojeg Vlada misli 'dovesti do svake kuće', prenosi Index.hr.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić smatra kako postoji potencijal da 75 posto Hrvatske bude pokriveno primarnom mrežom, a nova tvrtka bi na sebe preuzela upravljanje optičkom mrežom državnih poduzeća poput HAC-a, HŽ-a, Plinacra, Janafa i ostalih.  

– Naš je cilj da primarna infrastruktura ili primarna mreža bude dostupna i u ruralnim dijelovima Hrvatske. Mi ne želimo biti onaj finalni operater koji se u stručnoj terminologiji zove 'last mile' nego zapravo pružiti konkurencije dolaska drugim providerima koji onda mogu pružiti uslugu onom krajnjem korisniku, a sve pod platformom žica do kuće – najavio je na Index.hr-u Hajdaš Dončić.

 

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist