Koronavirus u Hrvatskoj

U Hrvatskoj ukupno 52 noovoboljelih od COVID-19

U Hrvatskoj ukupno 52 noovoboljelih od COVID-19

U utorak održana je redovita press konferencija Nacionalnog stožera civilne zaštite RH prilikom koje je izviješteno o situaciji epidemije koronavirusa.

U posljednja 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 515. Još je 75 osoba na liječenju, s dva pacijenta na respiratoru. U posljednja 24 sata testirana je 921 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 2777 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 52 u posljednja 24 sata. 2.155 osoba se oporavilo, a dosad je preminulo stotinu i sedam osoba. Do sada je testirano 79.104 osobe, od čega 921 u posljednja 24 sata.

– U zadnjih 10 dana nakon izrazito povoljnog perioda broj je počeo rasti. Imali smo u početku nekoliko importiranih slučajeva koji su zbog nepridržavanja epidemiolških mjera prenesevni na radno mjesto i obitelj. Nakon smo imali dva žarišta, također zbog importirane zaraze – rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZZO-a.

Riječ je o Zagrebu i Đakovu gdje danas imamo zabilježnih 21, odnosno 100 slučajeva. Osobe koje su s njima bili u kontaktu su u samoizolaciji.

– Situacija je pod kontrolom. Najbitnije je brzo reagirati i donositi odluke kako ćemo blokirati izbore zaraze – poručio je Capak koji je i sam bio u izolaciji nakon sudjelovanja na jednom stručnom skupu sredinom lipnja.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist