HrvatskaKoronavirus u Hrvatskoj

U Hrvatskoj 12 novih slučajeva koronavirusa, zaraženo i osam liječnika

U Hrvatskoj 12 novih slučajeva koronavirusa, zaraženo i osam liječnika

U Hrvatskoj bilježimo 12 novih slučajeva zaraze koronavirusa te ih je trenutno ukupno 81, rekao je to ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite ove srijede. Više od 10.000 osoba nalazi se pod mjerama samoizolacije. Ministar je naglasio kako su sva 24 testa na području istoka zemlje negativna na koronavirus što je, dodao je, dokaz da je struka tamo odradila odličan posao.

-Naše pripreme za treću fazu su adekvatne, čuo sam se s ravanteljima bolnica, svi su shvatili što trebaju činiti. Prostorno i vremenski smo dovoljno organizirani da možemo omogućiti preraspodjelu liječnika te osigurati adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Svim osobama koje imaju druge zdravstvene tegobe, nevezane za koronavirus, zdravstvene ustanove pružaju adekvatnu skrb. Također, stručnjaci za mentalno zdravlje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu skrb su na raspolaganju putem telefona od 0 do 24. U Zavodu dr. Andrija Štampar također su na raspolaganju od 8 do 22. Iz svega je vidljivo da Vlada pokazuje širok spektar aktivnosti te poduzima sve kako bi epidemiološku situaciju držala pod kontrolom – rekao je ministar Beroš.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Alemka Markotić naglasila je kako nema novosti s kliničke strane, kako svi bolesnici imaju lakše simptome koronavirusa te da se poduzima sve kako bi situacija bila pod kotrolom.

Izvršni direktor Crvenog križa Robert Markt istaknuo je da su ponosni što mogu pomoći. Pozvao je darivatelje da kontaktiraju Crveni križ i Zavod kako bi se informirali o darivanju krvi. Podsjetio je kako su pokrenuti telefoni za psihosocijalnu podršku za sve građane koji osjećaju tjeskobu, a osobito one koji su u karanteni i samoizolaciji.

Na novinarski upit koliko je građana prijavilo sugrađane koji krše samoizolaciju, ravnatelj Capak odgovorio je kako je bilo 749 prijava građana da se ljudi ne drže mjera, a u 132 slučaja su uhvaćeni.

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist