Zanimljivosti

U Hiltonu o multiploj sklerozi

U organizaciji Udruge za istraživanje multiple skleroze Zagreb i Referentnog centra za demijelinizacijske bolesti Ministarstva zdravlja, Neurološke klinike Medicinskog fakulteta i KBC-a Zagreb u Hotelu Hilton Imperial održava se 6. Međunarodna konferencija o multiploj sklerozi.

Svaki dan smo sve više svjesni velikog broja mladih osoba i djece oboljelih od demijelinizacijskih bolesti središnjeg živčanog sustava. Multipla skleroza kao i ostale demijelinizacijske bolesti odlikuje varijabilnim kliničkim simptomima, promjenjivim prognozama gdje posebno do izražaja dolazi personalizirani pristup liječenju.

Uz brojne ugledne govornike i poznate svjetske stručnjake, pod vodstvom prof. dr.sc. Vesne Brinar na konferenciji će biti riječi o novim mogućnostima liječenja, dijagnosticiranja i primjenama novih lijekova u liječenju multiple skleroze i drugih sličnih demijelinizacijskih bolesti. Predstaviti će se najnovije spoznaje na području prepoznavanja demijelinizacijskih bolesti središnjeg živčanog sustava, njihovog liječenja kao i novi obećavajući načini liječenja multiple skleroze.

Međunarodna konferencija o multiploj skrelozi traje od 10. do 13. svibnja.

Pročitajte još

PORUKE MATURANATA ‘I gimnazijalci i ekonomisti, a opet nikakve koristi’

Dulist.hr

JEDINSTVENA TURA Što to krije ‘Neispričani Ston’?

Dulist

NOVOST U KNJIŽNICAMA Online produženje roka posudbe knjige

Dulist