Natrag
26.4.2018 19:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

U Hebrangovoj ide izgradnja lateralnog kanala

6.6.2012 @ 13:14 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Građani negoduju zbog loše oborinske odvodnje u Ulici Sustjepanskoj na križanju s prometnicom A. Hebranga. Naime, tom ulicom za vrijeme nastave prođe nekoliko stotina učenika OŠ Ivan Gundulić, a uslijed velikih kiša zbog slijevanja vode iz cijevi baca mlaz niz ulicu i do 1,5 metara te mališani budu mokri i do glave, a stariji do pojasa.

Kako bi pomogli u rješavanju komunalnih problema našim građanima, iz gradske uprave dobili smo slijedeći odgovor:

-Vezano za oborinsku odvodnju u ulici Andrije Hebranga, kada se ulica rekonstruirala 2008. ona nije izgrađena ni obnovljena već je samo korištena postojeća, a uz ulicu su napravljeni odvodni kanali. Grad Dubrovnik je u protekle tri godine izradio studiju mreže oborinske odvodnje koja je prvi dokument koji sistematično obrađuje ovu problematiku i rješenja iz predmetne studije se implementiraju zajedno s rješenjima iz prometne studije (Solska baza, pošta Lapad, Iva Dulčića i Kardinala Stepinca, a slijede Obala Stjepana Radića, Batala, ulice na Pločama itd.).

Rekonstrukcijom državne ceste D8 od Mosta Dr. Franja Tuđmana do Ilijine glavice koja se planira u ovoj godini će se na izistiranje Grada Dubrovnika izgraditi i lateralni kanal za oborinsku odvodnju koji će uvelike smanjiti količinu vode koja se sa Srđa slijeva na gradske ulice, među kojima je i Sustjepanska, što će smanjiti navedeni problem. Prije asfaltiranja ulice Andrije Hebranga koje se očekuje 2013. će se dijelom zatvoriti navedeni kanal kako bi se vodu bolje usmjerilo prema odvodnji Gruža – ističu iz gradske uprave.

Pišite nam!
Ukoliko i Vi imate komunalnih problema u susjedstvu, bez obzira o kojem je djelu Dubrovnika riječ, pišite nam na info@dulist.hr ili se javite na broj telefona 020/350 670. Rado ćemo vas posjetiti i pomoći u rješavanju problema u Vašem susjedstvu kontaktirajući nadležne institucije.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana