Natrag
25.3.2019 23:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

U Gradsko vijeće će Ante Marković i Mira Skansi

3.1.2012 @ 11:01 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Ante Marković i Mira Skansi zamijenit će SDP-ove vijećnike u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, Anu Kordić i Olega Valjala.

Potvrdila nam je to danas predsjednica Gradskog vijeća i predsjednica GO SDP-a Olga Muratti. Podsjetimo, Ana Kordić jučer je protokolirala svoju ostavku na mjesto gradske vijećnice, dok je Oleg Valjalo krajem mjeseca imenovan zamjenikom ministra turizma te automatizmom ne može više biti gradski vijećnik.

– Službeno sam dobila ostavku Ane Kordić, a s obzirom da odlazi i Oleg Valjalo, na njihovo mjesto dolaze doktor Ante Marković i Mira Skansi. Sigurna sam da će oni biti dobri vijećnici i da će se snalaziti u područjima kojima se bave, te da će opravdati povjerenje – istaknula je za duList Olga Muratti. Pitali smo je i da nam komentira dosadašnja nagađanja kako će zbog nedostatka ljudi na listi, moguća zamjena biti netko iz HNS-a ili pak HSU-a.

– Mi imamo kvalitetne ljude, a listu treba gledati od 1-25, jer to su sve kvalitetni ljudi. Odakle ta govorkanja, nije mi jasno – kratko je odgovorila Muratti.

– Mira Skansi je službenica, dijete grada, koja se bavi problematikom povijesne jezgre i mislim da će upravo u tome dati svoj doprinos – istaknula je. Podsjetimo, Ana Kordić je odstupila s mjesta vijećnice u Gradskom vijeću zbog nezadovoljstva u vladajućoj koaliciji.

– Sam postupak Ane Kordić pokazuje da posao gradskog vijećnika nije nimalo lagan, već je to odgovoran i zahtjevan posao, a tako ga je Ana i obavljala. Ali, treba reći i da je koalicija kompromis i da se s njome treba moći nositi. Biti u koaliciji traži odricanje i kompromise.

No nisu svi spremni na kompromise koje politika traži. S obzirom da je koalicija nužnost, treba u nju ulagati puno truda. Naglasila bih i da članovi SDP-a pokazuju ozbiljnost upravo time što nakon istupanja iz Gradskog vijeća i dalje ostaju aktivni članovi stranke-zaključila je Olga Muratti. 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana