Politika

U Gradsko vijeće će Ante Marković i Mira Skansi

U Gradsko vijeće će Ante Marković i Mira Skansi

Ante Marković i Mira Skansi zamijenit će SDP-ove vijećnike u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, Anu Kordić i Olega Valjala.

Potvrdila nam je to danas predsjednica Gradskog vijeća i predsjednica GO SDP-a Olga Muratti. Podsjetimo, Ana Kordić jučer je protokolirala svoju ostavku na mjesto gradske vijećnice, dok je Oleg Valjalo krajem mjeseca imenovan zamjenikom ministra turizma te automatizmom ne može više biti gradski vijećnik.

– Službeno sam dobila ostavku Ane Kordić, a s obzirom da odlazi i Oleg Valjalo, na njihovo mjesto dolaze doktor Ante Marković i Mira Skansi. Sigurna sam da će oni biti dobri vijećnici i da će se snalaziti u područjima kojima se bave, te da će opravdati povjerenje – istaknula je za duList Olga Muratti. Pitali smo je i da nam komentira dosadašnja nagađanja kako će zbog nedostatka ljudi na listi, moguća zamjena biti netko iz HNS-a ili pak HSU-a.

– Mi imamo kvalitetne ljude, a listu treba gledati od 1-25, jer to su sve kvalitetni ljudi. Odakle ta govorkanja, nije mi jasno – kratko je odgovorila Muratti.

– Mira Skansi je službenica, dijete grada, koja se bavi problematikom povijesne jezgre i mislim da će upravo u tome dati svoj doprinos – istaknula je. Podsjetimo, Ana Kordić je odstupila s mjesta vijećnice u Gradskom vijeću zbog nezadovoljstva u vladajućoj koaliciji.

– Sam postupak Ane Kordić pokazuje da posao gradskog vijećnika nije nimalo lagan, već je to odgovoran i zahtjevan posao, a tako ga je Ana i obavljala. Ali, treba reći i da je koalicija kompromis i da se s njome treba moći nositi. Biti u koaliciji traži odricanje i kompromise.

No nisu svi spremni na kompromise koje politika traži. S obzirom da je koalicija nužnost, treba u nju ulagati puno truda. Naglasila bih i da članovi SDP-a pokazuju ozbiljnost upravo time što nakon istupanja iz Gradskog vijeća i dalje ostaju aktivni članovi stranke-zaključila je Olga Muratti. 

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist