Grad

U FUNKCIJI OD SLJEDEĆEG TJEDNA Na Mirinovu postavljena javna rasvjeta

U FUNKCIJI OD SLJEDEĆEG TJEDNA Na Mirinovu postavljena javna rasvjeta

Građevinski radovi izgradnje mreže javne rasvjete na Mirinovu su završeni. Rasvjeta će se pustiti u rad sljedeći tjedan, nakon što se izvrše potrebna spajanja i provede testiranje. Vrijednost ove investicije je oko 570 tisuća kuna, a financira se iz sredstava komunalnog doprinosa i komunalne naknade.
Projektom je obuhvaćena izgradnja nedostajuće javne rasvjete nerazvrstane ceste Lozica-Mokošica u dužini od oko 900 metara, na dijelu od postojeće rasvjete u naselju Lozica do postojeće rasvjete u Staroj Mokošici. Uz sjeverni rub kolnika, na razmacima od tridesetak metara, postavljeno je 25 čeličnih rasvjetnih stupova visine osam metara. Tehničko rješenje rasvjete temelji se na dosadašnjim iskustvima, preporukama i proračunima, te estetskim i ekološkim zahtjevima vezanim za smanjenje svjetlosnog zagađenja.
Osnovna svrha projekta je kvalitetno i sigurno odvijanje cestovnog prometa svih kategorija, te pješaka i biciklista. Nadležni Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima ovom investicijom nastavlja izgradnju i nadogradnju mreže javne rasvjete u Gradu Dubrovniku.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist