Sport

U finalu Konoba Maestral Ston i Gwantyerra

U finalu Konoba Maestral Ston i Gwantyerra

Odigrane su polufinalne utakmice Turnira na male barice 'Montovjerna 2013.'.

U prvoj polufinalnoj utakmici Konoba Maestral Ston bila je bolja od momčadi XY sa 3:1. Dva pogotka za Konobu Maestral Ston postigao je Mateo Vodopić, dok je treći, odnosno prvi za XY ostao upisan u 'duhu' fair-playa. U drugom polufinalnom ogledu Gwantyerra sport bila je uspješnija od Svete Marije ali tek nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca. U regularnom dijelu bilo je 2:2, a nakon ruleta kaznih udaraca 4:2 za Gwantyerru sport..

U finalu najvećeg turnira u Županiji – Turnira na male barice 'Montovjerna 2013' igrati će Konoba Maestral Ston i Gwantyerra sports. U jučerašnjim polufinalima pred dupko ispunjenim tribinama malog 'Wembleya' Konoba Maestral Ston svladala je XY 3:1 te prekinula 'crni' niz nastupa na najvećeg turniru u Županiji. Naime, Konoba Maestral Ston sudjeluje na turniru već četvrtu godinu zaredom, a u posljednje dvije (tri) ostvarila je plasman u završnicu turnira. Još veća zanimljivost je ta da su u oba nastupa u završnici osvojili treće mjesto. Zaista, uspjeh vrijedan spomena, a pogotovo dokaz da se radi o vrlo dobroj momčadi koju predvodi Mateo Vodopić, osovina momčadi, koji je ujedno prije finalnog dana prvi na listi najboljeg strijelca turnira.

S druge strane njihov protivnik u finalu, nepoznanica ali ujedno i najveće iznenađenje završnice turnira. Momčad Gwantyerra sport po prvi put nastupa na malom 'Wembleyu, a već prvu godinu nastupa osigurala je finale! Uistinu, ovaj uspjeh je vrijedan svake pohvale! U momčadi je svega sedam igrača, a najviše doprinosa za plasman u finale dali su Florijan Perović i Maro Laptalo. Ovaj dvojac pokazao se najboljim u četvrtfinalu, ali i u polufinalnom susretu. Laptalo je bio siguran i u ruletu kaznenih udaraca, a uz njega prolazak u finale osigurao je Spaso Damjanović.

 

PUT DO FINALA
Konoba Maestral Ston (Mateo Vodopić, Matija Sukno, Mateo Kristić, Viktor Lekaj, Pero Grbić, Vlatko Bobanović, Ante Ivanišević, Hrvoje Mišeta, Hrvoje Vlašić)
Skupina L: Du List 2:5, Antun Tun 1:1 (*1:3), RU Palace 1:1 (*1:2)
1/16 finala: DB Kantun 2:2 (*2:3)
1/8 finala: Gorica 3:7
1/4 finale: Antun Tun 2:2 (*2:4)
1/2 finale: XY 1:3

Gwantyerra sport (Maro Laptalo, Matko Krečak, Spaso Damjanović, Florijan Perović, Maro Palunčić, Ivan Krmek, Domagoj Žeravica)
Skupina K: Rekreativci 2:1, C. b. Popaj 0:2, Du Doc's 0:3
1/16 finala: Kvart Sv. Marije 2:3
1/8 finala: Ura Nage 4:4 (*4:5)
1/4 finale: Tutti Frutti 0:1
1/2 finale Sveta Marija 2:2 (*2:4)

 

FAVORITI SE NISU DOBRO PROVELI OVE SEZONE
Jedno je sigurno, Maestral nikad nije došao do kraja, a ove godine za mnoge favorizirane momčadi mali 'Wembley' bio je koban. Podsjetimo, Fast Food Gavun prošle je sezone bio osvajač, a ove je ispao u šesnaestini! Drugoplasirana momčad 2012. godine Konoba Bonaca Sustjepan također nije imala puno uspjeha ove sezone, 'potopljena' je od C. b. Olloe. Što se tiče C. b. Olloe (pobjednika 2009. godine) nakon što su izbacili Konobu Bonacu Sustjepan, ispali su već u sljedećoj fazi natjecanja. Suhy travel je bio uspješniji nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca. Još jedan favorit spotaknuo se već u šesnaestini finala, momčad Brkati slonovi koju je predvodio Dario Marinović doživjela je poraz od Pontona koji je slavio sa čak 4:2.

ZAVRŠNICA TURNIRA
Igrati će se u nedjelju, 28. srpnja. Susret za treće mjesto između momčadi XY i Sveta Marija igrati će se s početkom u 21 sat. Tradiciju nastupa na malom 'Wembleyu' nastaviti će 'ljuti' rivali iz Peytona i Čokolina koji će odigrati revijalni susret (2x5minuta). Nakon njih od 22.30 sati na teren će dvije najbolje i najuspiješnije momčadi Konoba Maestral Ston i Gwantyerra sport! Finale najvećeg turnira upotpuniti će nastup Plesnog kluba Step n' jazz koji za ovaj spektakl priprema čak pet izlazaka!

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist