Sport

U FINALU EUROPA KUPA Jugaši doveli ‘Barakude’ do pobjede, Bijač skupio 13 obrana

U FINALU EUROPA KUPA Jugaši doveli 'Barakude' do pobjede, Bijač skupio 13 obrana

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je pobjedu drugog dana Europa kupa.

Nakon napete i izjednačene utamice, sjajne Barakude slavile su nad Španjolskom rezultatom 12:9 te ih u nedjelju od 20.15 sati očekuje finale s Mađarskom. Ispred ispunjenih tribina Mladosti hrvatsku reprezentaciju do pobjede je vodio Loren Fatović s tri pogotka, sjajni Marko Bijač zaključao svoja vrata s 13 obrana dok je Maro Joković proglašen igračem utakmice.

-Izuzetno teška, naporna i zahtjevna utakmica. Nismo ušli onako kako treba, curile su nam kontre na početku. Marko nas je na golu u tom trenutku spašavao. Nismo imali potrebnu koncentraciju kako smo ranije dogovorili, a to je kontrola i guljenje lopte u napadu. No, sa nekoliko postignutih golova i obrana se stabilizirala. Mislim da smo odigrali jednu odličnu utakmicu i ne preostaje mi ništa drugo osim uputiti čestitike i Španjolcima na jednoj zaista fer i fantastičnoj borbi – izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak te istaknuo: ‘Ovom pobjedom ostvarili smo jedan od ciljeva, a to je plasman na završnicu Svjetske lige u Beogradu. Međutim, naš glavni cilj ovdje je zlato i sutra s Mađarima idemo na pobjedu!’’

Mađari su izborili finale pobjedom nad Italijom rezultatom 12:11. Crna Gora pobijedila je Rusiju rezultatom 15:9 te će se boriti za peto mjesto sa Srbijom koja je pobijedila Grčku rezultatom 14:10.

Za Hrvatsku igraju Marko Bijač, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Josip Vrlić, Ivan Krapić, Marko Macan, Ivan Buljubašić, Andro Bušlje, Hrvoje Benić, Loren Fatović, Maro Joković, Ante Vukičević, Lovre Miloš, Anđelo Šetka, Xavi Garcia i Andrija Bašić.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist