Grad

U dva mjeseca Gradom prošetala jedna Hrvatska

Od 15. lipnja do 11. kolovoza, u povijesnoj jezgri Dubrovnika zabilježeno je 4,38 milijuna ulazaka. U usporedbi s brojkama zabilježenim u istom razdoblju prošle godine, primjećuje se lagano povećanje jer je tada zabilježeno 4,29 milijuna ulazaka. Navedeno smo razdoblje uzeli u obzir zato što je DURA kupila nove kamere za brojanje posjetitelja (jer su prošle pokvarene), a koje su puštene u rad 15. lipnja 2019. godine. ‘Napominjemo da kamere evidentiraju izlaske ili ulaske u gradsku jezgru pa stoga ne možemo govoriti o broju posjetitelja, nego o broju detektiranih ulazaka ili izlazaka’, ističu iz Grada. Najveći broj posjetitelja u povijesnoj jezgri ove godine, izbrojen je upravo 8. kolovoza u 10.45 ujutro i iznosio je 10.240.
Dodajmo kako se radi o prošlom četvrtku kada je nastao kolaps u Gradu i oko njega, a vrata od Pila su se ‘prvi put zakrčila nakon dvije godine’, kako je napisao gradonačelnik Mato Franković u svom Fb statusu. Tada je i naveo kako je razlog gužvama taj što je ‘Lučka uprava Dubrovnik ranije primila cruiser, a Grad nije bio obaviješten’. Inače, za usporedbu s prošlim godinama iz Grada Dubrovnika ističu da je u 2018. godini najveći broj ulazaka u Gradu bio zabilježen 29. srpnja 2018., kada je u jednom trenutku u Gradu bilo 10.348 ljudi, a u 2017. godini 21. kolovoza, kad je izbrojano 9.802 posjetitelja.

Pročitajte još

S GRADONAČELNIKOM NA POBREŽJU Ova cesta važna je za budućnost Dubrovnika

Dulist

ZBOG ‘PRSKALICA’ U utorak privremena regulacija prometa u Ulici Vladimira Nazora

Dulist

CRISTIANO PAMBIANCHI IZ MILANA Situacija je loša. Ljudi se zatvaraju u sebe, a tvrtke zahtjevaju ostanak kod kuće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija