Koronavirus u Hrvatskoj

U DUBROVNIKU SEDAM ZARAŽENIH COVID-19 Većina oboljelih sa zagrebačke svadbe poznatog nogometaša

U DUBROVNIKU SEDAM ZARAŽENIH COVID-19 Većina oboljelih sa zagrebačke svadbe poznatog nogometaša

U Dubrovniku je zaključno s petkom popodne sedam novooboljelih od koronavirusa. Testirane su danas 63 osobe, a sutra će se ponoviti određeni dio testova.

Većinu trenutno zaraženih, kako doznajemo, čine članovi jedne obitelji koja se COVID-19 zarazila u Zagrebu na svadbi Dubrovčanina, inače bosansko-hercegovačkog nogometnog reprezentativca čija supruga je pozitivna na koronavirus. Svadba je održana u petak 26. lipnja.

Dvije sestre zaposlene su u gradskim tvrtkama Vrtlar i Vodovod Dubrovnik. Dvije muške osobe iz iste obitelji zaposlene su u Prometnom redarstvu Grada Dubrovnika te u UO za promet. Starija ženska osoba članica obitelji djelatnica je u UO za komunalne djelatnosti Grada Dubrovnika te je upućena u samoizolaciju zbog bliskog kontakta.

Kako je već ranije javljeno iz Grada Dubrovnika, kako bi se spriječilo daljnje napredovanje virusa čitavo Prometno redarstvo stavljeno je u samoizolaciju dok će samoizolacija biti preporučena, iz mjera predostrožnosti, i u Vrtlaru te Vodovodu za djelatnike koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim osobama. Osobe iz iste obitelji imale su asimptomatske znakove bolesti.

 

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist