Aktualno

U Dubrovniku najviše cijene apartmana

Istraživanje portala za nekretnine i turizam Crozilla.com pokazalo je kako su cijene najma apartmana i tijekom ove predsezone, kao i lanjske, zabilježile blagi porast.

Podaci o najmu apartmana površine 60 metara kvadratnih tijekom predsezone pokazuju kako su cijene od 2009. godine u laganom porastu.

Na godišnjoj razini, odnosno u usporedbi s lanjskom predsezonom, najamnine apartmana za turizam zabilježile su jedva zamjetan porast od tek 0,1 posto. Prema podacima portala za nekretnine i turizam Crozilla.com cijene najma apartmana u odnosu na predsezonu 2011. godine  više su za 4,2 posto, te 5,9 posto u odnosu na isto razdoblje 2010.godine, odnosno 9,4 posto su više no 2009.godine.

Najviše cijene tijekom ove predsezone zabilježene su u Dubrovniku gdje se za dnevni najam apartmana od 60 metara kvadratnih prosječno  traži  104 eura, a to je u prosjeku 6 eura, odnosno 6,1 posto više no lani u istom razdoblju. Najveći godišnji porast bilježe najamnine apartmana u Zadru, čak 11,3 posto, a tražena dnevna najamnina iznosi  79 eura.

Za noćenje u apartmanu od 60 „kvadrata“ u Splitu se u prosjeku traži 83 eura, u Crikvenici 70 eura, a u Puli tek oko 59 eura.
U odnosu na one prošlogodišnje, tražene cijene najma apartmana, prema podacima portala Crozilla.com, najviše su pale u Splitu (-8,8 posto), a pad cijena zabilježen  je i u Crikvenici (-2,8 posto), Puli (-3,3 posto) i na Pagu (-5,4 posto).
Od početka travnja do kraja lipnja, na portalu Crozilla.com najviše su se pretraživali apartmani na području Krka, Marine, Crikvenice i Korčule.
Strani posjetitelji  u potrazi su za apartmanima u kojima planiraju provesti godišnji odmor u najvećem su broju dolazili iz Slovenije, Italije, Njemačke i Mađarske.

Brač, Marina, Krk i Rogoznica mjesta su koja su najviše posjećivali posjetitelji iz Slovenije. Talijani su pak najviše pretraživali Krk, Senj i Opatiju, dok su oni iz Njemačke na portalu za nekretnine i  turizam Crozilla.com najviše pretraživali turističke objekte za najam na području Vodica, Biograda na moru, Poreča i Rovinja.

 

Pročitajte još

VAŽNO Kako zaštititi palme od napada crvene palmine pipe

Dulist

Željan Konsuo idućeg petka predstavlja prvu knjigu o Jugu ‘Pet do sto’

Dulist

ZAJEDNIČKE GROBNICE BONINOVA GOTOVO POPUNJENE Kamo s posmrtnim ostatcima nakon 10 godina?

Leona Rašica