Natrag
22.2.2019 07:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

U Dubrovnik stižu salezijanske relikvije

10.3.2013 @ 13:57 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Hrvatska salezijanska provincija upriličuje svečani doček relikvijara sa zemnim ostacima sv. Ivana don Bosca, utemeljitelja salezijanske družbe i zaštitnika mladih iz Torina, a u okviru proslave 100. godišnjice dolaska Salezijanaca u Hrvatsku.

Relikvijar stiže u nedjelju, 17. ožujka u Dubrovnik. Upriličit će se svečani doček na Pilama u 9 sati, a potom procesija preko Straduna i sveta misa u Katedrali koju će predvoditi biskup dubrovački Mate Uzinić.

U 15 sati se relikvijar dočekuje u Novoj Mokošici na početku ulice B. Kašića te uz procesiju kroz središte Nove Mokošici dolazi u osnovnu školu Mokošica gdje će u glavnom holu biti izložen na štovanje vjernicima.

Sveta misa u školi biti će u 18 sati, a prije i poslije mise biti će duhovni program. Relikvijar napušta Novu Mokošicu u jutarnjim satima u ponedjeljak 19. ožujka te putuje dalje za Žepče u BiH.
Iz Dubrovačke biskupije pozivaju sve vjernike Dubrovnika i biskupije da uzmu učešća u ovim duhovnim događajima.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana