Zanimljivosti

‘U Dubrovnik se vraćam i iduće godine!’

Gospođa Ursula Aderhold Njemica je koja već trideset godina redovno stiže u Dubrovnik. Na ovu važnu, 'okruglu' obljetnicu, organizirano je 4. lipnja druženje u hotelu Lero njoj u čast.

Tom prigodom otkrila je za duList zašto je baš Dubrovnik destinacija kojoj se – uvijek vraća.

– Prvi put sam došla 1983. i bilo mi je jako lijepo. Ovdje se jednostavno osjećam ugodno, a također se u Leru osjećam jako ugodno. Vrlo sam zadovoljna Dubrovnikom kao destinacijom.

Na pitanje koliko se u posljednjih trideset godina Dubrovnik promijenio, odgovara:

– Atmosfera je u Dubrovniku uvijek  izvrsna, ugodna i ovdje je lijepo. Uvjeti su bolji, a grad je definitivno –  postao ljepši! Moji prijatelji svi su zadovoljni Hrvatskom, pa tako i Dubrovnikom.

Također je otkrila i jedan mali detalj. Naime, kaže kako, kad je kod kuće, uvijek je boli glava, a da joj se to u Dubrovniku nikad nije dogodilo.

Na pitanje hoće li posjećivati Hrvatsku i idućih trideset godina, jasno i kratko će:
– Dok me zdravlje služi i dok se mogu kretati, odlazit ću u Hrvatsku! Sljedeće godine definitivno opet odlazim. Bila sam ovdje sa svojom djecom, sa svojom unučadi, s poznanicima… Ali najdraže mi je kad dođem sama!

Turistička zajednica je prigodno zahvalnicom dala priznanje za dolazak i vjernost Dubrovniku, te tako uručujemo ove male skromne poklone, cvijeće i repliku u vosku dubrovačke karake, gospođi Ursuli. Poželjet ćemo uz to da još dugo godina dolazi k nama, neka bude naša vjerna gošća. Vi sami znate kako je usmena predaja najbolja turistička promocija i mi smo sigurni kako će gospođa Ursula to svesrdno širiti dalje. Prenosimo joj zahvale uz želju da nam još dugo dolazi – istaknula je Jelka Tepšić iz TZ Grada Dubrovnika.

Inače, Turistička zajednica Grada Dubrovnika i prije pet godina je, kad se slavila 25. godišnjica dolaska gospođe Ursule u Dubrovnik, njoj uz monografiju također poklonila i voštanu repliku slavne dubrovačke karake.
 

Pročitajte još

POŠALJITE STARE FOTOGRAFIJE KROVOVA Sudjelujte u dokumentaciji pete fasade Grada

Dulist

CRTICE IZ MALE BRAĆE Fra Nediljko i mirno jutro uz njegove golubove

Dulist

IZLAZI NA IZBORE Ava Karabatić pokušat će ‘osvojiti’ X. izbornu jedinicu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija