Kultura

U DUBROVAČKIM KNJIŽNICAMA Otvorena izložba inozemnih autora na temu Parca

U DUBROVAČKIM KNJIŽNICAMA Otvorena izložba inozemnih autora na temu Parca

Galerija Artur u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama otvorila je u ponedjeljak kolektivnu izložbu inozemnih umjetnika na temu sv. Vlaha u Znanstvenoj knjižnici na trećem katu.

Radi se o nekoliko radova rađenih raznim tehnikama kojima je glavni motiv sv. Vlaho. Izložba je iz kolekcije obitelji Batinić, a otvorila ju je vlasnica Galerije Artur, Tea Batinić.

– Ova izložba je u čast svetoga Vlaha i posebna je po tome što su izloženi radovi samo inozemnih autora među kojima ima Engleza, Francuza, Indijaca, Talijana, Argentinaca, Kanađana… nekoliko narodnosti koji su na ovaj ili onaj način sudjelovali u 20 godina rada Galerije Artur. Tu je i rad mog oca iz 1919. Ovo je jedna kolekcija koja je nastala spontano bez ideje da se radi, ali mi smo grad pomoraca i sveti Vlaho je njihov zaštitnik, svaki naš pomorac je imao kolajnicu na kojoj je bilo srce, križ i ankora; nada, vjera i ufanje kao i misli od familije da ga prate i da se može vratiti – objasnila je Batinić.

Ova izložba otvorena je povodom programa Feste sv. Vlaha, i može se pogledati svakim radnim danom od 8 do 20 sati na trećem katu Znanstvene knjižnice do kraja Feste.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist