DuList IN

U ČITAONICI GRAD Predavanje Lasla Pintera ‘Vezivanje i sudbina’

U ČITAONICI GRAD Predavanje Lasla Pintera ‘Vezivanje i sudbina’

Centar za integrativni razvoj i Dubrovačke knjižnice organiziraju predavanje Lasla Pintera ‘Vezivanje i sudbina’ koji će govoriti o psihološkoj teoriji vezivanja za osobe, vrstama vezivanja i njihovim utjecajem na sudbinu, u petak, 26. travnja 2019. s početkom u 17.30 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Rođeni smo s nagonom vezivanja za osobu koja brine o našim osnovnim životnim potrebama: za dodirom, ljudskom toplinom i hranom. Taj nagon se evolucijski formirao i razvijao dugi niz godina i usko je vezan za naš nagon za preživljavanjem. Bez sigurnosti koju nam daje vezivanje za majku (ili osobu koja je zamjenjuje), znamo da ne možemo preživjeti prve godine života kako bismo dovoljno sazreli da se možemo sami brinuti o sebi. Pinter će govoriti o psihološkoj teoriji vezivanja te vrstama vezivanja i njihovim utjecajem na našu životnu sudbinu s fokusom na to: kako vezivanje utiče na naše povjerenje u druge ljude i život, kako vezivanje utiče na naš odnos prema zadovoljstvu i užitku, kako vezivanje utiče na našu životnu namjeru i životnu motiviranost, kakva je razlika između svjesne i nesvjesne namjere, kako naša namjera stvara našu sudbinu.

Predavanje je uvod za radionicu: ‘Osvijesti svoje vezivanje i mijenjaj svoju sudbinu’ koja će se održati u subotu, 27. travnja, od 9.30 do 14 sati.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović