DuList IN

U ČITAONICI GRAD Predavanje Lasla Pintera ‘Vezivanje i sudbina’

Centar za integrativni razvoj i Dubrovačke knjižnice organiziraju predavanje Lasla Pintera ‘Vezivanje i sudbina’ koji će govoriti o psihološkoj teoriji vezivanja za osobe, vrstama vezivanja i njihovim utjecajem na sudbinu, u petak, 26. travnja 2019. s početkom u 17.30 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Rođeni smo s nagonom vezivanja za osobu koja brine o našim osnovnim životnim potrebama: za dodirom, ljudskom toplinom i hranom. Taj nagon se evolucijski formirao i razvijao dugi niz godina i usko je vezan za naš nagon za preživljavanjem. Bez sigurnosti koju nam daje vezivanje za majku (ili osobu koja je zamjenjuje), znamo da ne možemo preživjeti prve godine života kako bismo dovoljno sazreli da se možemo sami brinuti o sebi. Pinter će govoriti o psihološkoj teoriji vezivanja te vrstama vezivanja i njihovim utjecajem na našu životnu sudbinu s fokusom na to: kako vezivanje utiče na naše povjerenje u druge ljude i život, kako vezivanje utiče na naš odnos prema zadovoljstvu i užitku, kako vezivanje utiče na našu životnu namjeru i životnu motiviranost, kakva je razlika između svjesne i nesvjesne namjere, kako naša namjera stvara našu sudbinu.

Predavanje je uvod za radionicu: ‘Osvijesti svoje vezivanje i mijenjaj svoju sudbinu’ koja će se održati u subotu, 27. travnja, od 9.30 do 14 sati.

Pročitajte još

NAŠA TERE IMA NOVU PJESMU ‘Naježim se svaki put dok je pjevam’

Dulist

Županijska vina nagrađena s osam srebra i četiri bronce na Decanteru 2020.

Dulist

Od sočnih odrezaka do tradicionalnih slastica, pred nama je tjedan za svačije nepce

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija