Grad

U ‘Cicibanu’ i ‘Izviđaču’ započeli radovi energetske obnove zgrada

U 'Cicibanu' i 'Izviđaču' započeli radovi energetske obnove zgrada

U gradskim dječjim vrtićima Ciciban i Izviđač započeli su radovi energetske obnove zgrada. Za sufinanciranje vrijedne investicije, Grad Dubrovnik je iz EU fondova osigurao 75 posto od ukupno prihvatljivih troškova koji iznose 4.163.097,87 kuna.

Na zgradi Cicibana u tijeku je demontaža krova, nakon čega je planirana ugradnja solarnih kolektora za pripremu tople vode. Oko cijele zgrade postavljena je građevinska skela, jer će sukladno planiranom projektu radovi obuhvatiti i  toplinsku izolaciju 903 kvadratna metra s unutarnje i s vanjske strane. Za oba vrtića naručena je nova PVC stolarija s dvostrukim izolacijskim staklom i zaštitom od sunčevog zračenja, kako ističu iz Grada Dubrovnika.

U vrtiću Izviđač ugradit će se potpuno novi sustav za grijanje i hlađenje pomoću dizalica topline te će se postojeći toplovodni sustav grijanja zamijeniti elektro kotlovima. Kako bi sustav bio što učinkovitiji, trenutno se radi na toplinskoj izolaciji vanjskih zidova, nakon čega će uslijediti i izolacija stropa na novoj zgradi vrtića. Stolarija će se zamijeniti novom na obje zgrade Izviđača, na starijem i novijem objektu.

Dječji vrtići Dubrovnik osigurali su polaznicima vrtića smještaj u drugim objektima za vrijeme trajanja radova, prema prethodnom dogovoru s roditeljima. Po završetku obnove znatno će se povećati energetska učinkovitost obje zgrade i smanjiti izdaci za utrošak energije te podignuti kvaliteta infrastrukture predškolskog odgoja, što je od iznimne važnosti za najmlađe građane Grada Dubrovnika koji kroz desetosatni odgojno-obrazovni program u ovim prostorima provode većinu dana.

Nastavak je ovo energetskih obnova gradskih infrastrukturnih objekata koje je Grad Dubrovnik započeo 2018. velikom obnovom Osnovne škole Lapad, a uslijedit će OŠ Ivana Gundulića, OŠ Marina Držića te sportska dvorana u Gospinom polju.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist