Natrag
26.4.2019 04:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

U Cavtatu potonula jahta

28.3.2013 @ 12:55 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Jutros, nešto prije 8 sati na 25 nautičkih milja jugozapadno od Cavtata, zbog požara koji je izbio potonula je jahta „Angielo“, a dva člana posade talijanskog državljanstva spasila su se prekrcavanjem u gumenjak kojim su krenuli prema Tivatu u Crnoj Gori.

Članovi posade uputili su u šest sati poziv upomoć Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru, a o događaju je obaviještena i Lučka kapetanija Dubrovnik. Budući je u blizini pozicije jahte „Angielo“ uočen je kontejnerski brod „Fesco Ascold“ koji je bio na putu za luku Ploče te je upućen pružiti pomoć, navodi Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Istodobno, zahtjev za slanjem spasilačkog broda poslan je i Službi za traganje i spašavanje na moru Rim koja je javila kako nije u mogućnosti poslati brod za spašavanje i prebaciti posadu u Italiju unutar četiri sata.

U međuvremenu se posada s potonulog broda odbila prebaciti na brod „Fesco Ascold“ te je inzistirala da samostalno nastavi plovidbu gumenjakom prema luci Tivat u Crnoj Gori. Jahta je, naime, pod nizozemskom zastavom, plovila iz Pescare za luku Tivat.

Brod ” Fesco Ascold ” nastavio je putovanje prema luci Ploče, a posada s gumenjakom, umjesto u Crnu goru, oko 10.40 sati došla je u Staru gradsku luku Dubrovnik gdje ih je preuzela Pomorska granična policija koja će utvrditi identitet članova posade, uzeti iskaze i obaviti potrebnu policijsku proceduru. Nakon toga će policija posadu s gumenjaka dovesti u Lučku kapetaniju Dubrovnik gdje će prijaviti i dati iskaz o havariji.

Iz dubrovačke policije su nam potvrdili kako je ispitivanje i utvrđivanje identiteta osoba koje su došle u luku još uvijek u tijeku, ali kako nisu ozlijeđeni i zasad se zna samo da je riječ o Talijanima.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana