Zanimljivosti

U Cavtatu luksuz kakav Hrvatska ne pozna

U Cavtatu luksuz kakav Hrvatska ne pozna

Luksuzni Aman resort, svjetski poznat lanac hotela od sljedeće sezone biti će otvoren i u Cavtatu.

Hotel koji će imati svega trideset soba veličine 80 četvornih metara te deset dvosobnih apartmana veličine 160 četvornih metara stavit će Cavtat i jug Hrvatske u sam vrh turističke ponude. Službeni početak radova na investiciji vrijednoj gotovo 30 milijuna eura predstavili su danas predstavnici investitora i načelnik Općine Konavle Luka Korda, dok se najavljeni ministar turizma Darko Lorencin nije pojavio.

-Radovi započinju sada, no kroz sezonu će se obavljati isključivo sitni obrtnički radovi -rekla je Manuela Šola te dodala kako su uvjereni kako će moći završiti sve u zadanom roku.
-Po sobi je investicija je oko 7590 tisuća eura. To su iznosi o kojima se dosada nije govorilo u okvirima turizma – rekla je Šola.

Hrvatska ne pozna više od pet zvjezdica

Aman Cavtat, kao i ostatak lanca imat će kategorizaciju pet zvjezdica, no samo zato jer Hrvatska službeno ne pozna šest ili sedam zvjezdica.

-Naša filozofija je da nemamo velike kapacitete, ali se naši gosti moraju osjećati kao kod kuće. Zato primjerice nigdje nema oznaka wc-a ili broja soba, a naš generalni menadžer ispraća i dočekuje svakog gosta pojedinačno – kaže ona te dodaje kako je odmah na ulazu jasno kako je riječ o 'jačoj kategoriji'.

Nema više rugla

Aman Cavtat niknut će na mjestu nesuđenog hotela Makedonije, investicije koja je u nedovršenom stanju stala već niz godina na samom rubu starog dijela Cavtata.
-Bio sam sretan kad je počela gradnja, nesretan kad je stala. To je bilo zapetljano, toliko godina je to bilo ruglo usred Cavtata. Gosti su nam u općinu dolazili pitat što je to, mi nismo znali im reći – zaključio je Korda.

Inače noćenje u ovom luksuznom hotelu njegovi gosti plaćati će više od tisuću eura po sobi.

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist