Grad

U ČAST SKLADATELJU Gradonačelnik predložio imenovanje Ulice maestra Đela Jusića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je Odboru za određivanje imena ulica i trgova u naseljima Grada Dubrovnika prijedlog da se jedna od gradskih ulica imenuje po nedavno preminulom maestru Đelu Jusiću.

Naime, prema utvrđenoj proceduri, nakon što Odbor zaprimi i razmotri prijedlog isti će uputiti prema Gradskom vijeću na usvajanje.

Maestro Đelo Jusić (1939. – 2019.) jedan je od najproduktivnijih hrvatskih skladatelja, koji je međunarodnu prepoznatljivost osigurao svojim radom u popularnoj i zabavnoj glazbi, ostvarivši također velike uspjehe u klasičnoj te filmskoj glazbi. Kroz Mali raspjevani Dubrovnik odgojio je generacije Dubrovčana. Njegov rodni grad, kojem je toliko dao, pružao mu je vječnu inspiraciju, a gospar Đelo za svog života postao je jednim od simbola dubrovačkog identiteta.

Osim svog skladateljskog rada, maestro Jusić bio je istaknuti aranžer, dirigent i gitarist. Između niza priznanja, dobitnik je strukovne nagrade Porin za životno djelo i Nagrade Dubrovnika za životno djelo.

Pročitajte još

Objavljen poziv za natječaj za program zapošljavanja žena iz ranjivih skupina

Dulist

ZDRAVSTVENI NADSTANDARD Grad nastavlja financirati rad liječnice na Kalamoti i elafitski punkt hitne medicine

Dulist

Dovršena izgradnja šest novih parkirališnih mjesta kod Žute škole

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija