Natrag
28.5.2018 04:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

U Banićima pokopan Marko Kraljević

24.5.2012 @ 19:27 Dulist Crna kronika
17;17

Podijelite:

Rodbina, prijatelji i brojni mještani oprostili su se danas od Marka Kraljevića, 40-godišnjeg predsjednika Mjesnog odbora Banića.

Biskup dubrovački Mate Uzinić napisao je pismo sućuti i utjehe ožalošćenima, a posebno nesretnoj majci Ani. Biskupovo pismo prenio je tijekom propovijedi na misi gvardijan Franjevačkog samostana u Slanom Ljudevit Lasta. On je uz don Jerka Šimića i fra Ivana Šimića predvodio sprovod pokojnog Marka Kraljevića.

Marko Kraljević ubijen je u ponedjeljak 22. svibnja  oko 1,20 sati u župnom uredu u Banićima, tijekom svađe sa svećenikom don Ivanom Sinanovićem, protiv kojeg je Županijsko državno odvjetnišvo podjelo kaznenu prijavu zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva.

Ubijeni Marko Kraljević rođen je 23. lipnja 1963. godine, a uz funkciju predsjednika Mjesnog odbora Banići bio je i općinski vijećnik u vijeću Općine Dubrovačko primorje.

Oni koji su ga poznavali smatraju da je bio marljiv i miran čovjek. Bio je umirovljenik, ali i aktivni član HDZ-a. Imao je status Hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata, tijekom kojeg je od  8. listopada od 12. prosinca 1991. godine bio zatočen u logoru Bileća. Bio je i dugogodišnji član Županijske organizacije Hrvatskog Društva logoraša srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora.

Kraljevć nije bio oženjen, a u obiteljskoj kući živio je zajedno sa svojom majkom.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana