Aktualno

U BANIĆIMA Dolaze najbolji autoslalomaši i kartingaši!

U BANIĆIMA Dolaze najbolji autoslalomaši i kartingaši!

Ovaj vikend na stazi poslovne zone u Banićima održat će se dva natjecanja iz Kalendara PH u autosportovima.

U subotu 22. rujna natjecat će se najbolji autoslalomaši, a u nedjelju 23. rujna vozači u kronometar vožnjama. U nedjelju će se također natjecati najbolji kartingaši u okviru regionalne inačice prvenstva K 11 Regije jug. Prvi dan na autoslalomu očekuje se nastup 45 vozača, dok će drugog dana na kronometar vožnjama voziti čak 60 vozača.

– Imajući u vidu činjenicu kako se nalazimo u samom finišu natjecateljske sezone u obje discipline kvalitetnih vožnji, značajnih duela i uzbudjenja uz stazu sigurno neće nedostajati – poručuju organizatori.

Vodeći u autoslalomu Župljanin Mario Barović i Puljanin Nenad Damarija praktično će odlučivati o novom državnom prvaku u ovoj disciplini, a zanimljiv će biti i obračun Samoborca Daria Mučnjaka u Citroenu AX i Zagrepčanina Marka Cavora u Peugeotu 306, člana AK Zanatlija u kategoriji serijskih automobila.

I u kronometru se očekuje kvalitetno natjecanja jer svi vodeći u šest klasa dolaze i u Baniće. Dean Jurasić u Škodi, vodeći u ukupnom poretku neće imati lak zadatak posebno imajući u vidu dolazak iskusnog brdaša Kopajtića iz AK Rijeka.

Bez šansi nisu niti vozači AK Župa Dubrovačka Mario Barović i Deni Kmetović, a nije isključeno da prednost ‘domaćeg’ terena iskoristi i netko od vozača AK Dubrovnik ili AK Ragusa Racing.

Uz to na stazi Banići u okviru Prvenstva Dalmacije kartingaši, njih za sada 18, okušat će se u disciplini K 11 kronometar karting koja je prošle sezone pokrenuta u Regiji jug HAKS-a.

RASPORED:
08.00 – 09.30 verifikacija, tehnički prijem
10.30 – 12.00 treninzi
13.00 – 17.00 utrke

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist