Natrag
19.2.2019 18:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

U 48 sati skupljeno nešto više od 500 potpisa

18.2.2013 @ 12:00 Ana Prohaska Aktualno
2;2

Podijelite:

U 48 sati, od početka akcije Referendumski ustanak, u Dubrovniku je prikupljeno nešto više od pet stotina potpisa po svakom od četiri referendumska pitanja, priopćili su iz Odbora birača.

– Mali broj štandova, nedovoljan broj volontera i neinformiranost građana nisu razlog, po našem mišljenju, slabog odaziva na ovu akciju. Nakon dva dana provedena među građanima, na ulici, zaključili smo kako velika većina ljudi ne vjeruje da svojim potpisom može utjecati na bilo kakvu promjenu te zato i ne žele sudjelovati. Odbor birača nema stranački predznak, nije udruga niti strukovna organizacija, Odbor birača su birači koji vjeruju da svojim potpisima mogu izboriti ustavno pravo na referendumsko odlučivanje. Za uspjeh ove akcije Odbora birača potreban je angažman svih birača. Ne traži se puno, tek potpis za pravo na referendumsko odlučivanje o ključnim pitanjima za narod ove države:
a) poništenje pretvorbe i privatizacije
b) zabrana rasprodaje imovine, prostora i prirodnih resursa
c) članstvo RH u EU
d) zabrana prometa, proizvodnje i prodaje GMO-a

Narod koji izgubi vjeru u svoju snagu nema budućnosti. Snaga birača je potpis, a promjena u društvu dogodit će se čim većina toga postane svjesna. Ključnu ulogu sada će odigrati mediji koji imaju moć da poruku Odbora birača prenesu svakom biraču- ističu iz Odbora birača.
 
Danas se, do 18 sati, potpisi prikupljaju preko puta Jugovog bazena u Gružu.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana