Aktualno

U 2019. GODINI Dubrovnik je posjetilo 38 tisuća talijanskih turista

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji, u četvrtak, 14. studenog, organiziralo je poslovnu radionicu u Rimu, za predstavnike talijanskih turističkih agencija i predstavnike hotela i agencija iz Hrvatske.

Uvodnu riječ je imala direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice za Italiju, Viviana Vukelić, zatim Veleposlanik Republike Hrvatske u Italiji Jasen Mesić te Ivana Jelinić, predsjednica udruženja talijanskih putničkih agencija FIAVET.

Radionici je prisustvovalo 60-tak talijanskih turističkih agenata te dvadesetak hrvatskih predstavnika hotela, agencija i turističkih zajednica kao i Turistička zajednica grada Dubrovnika.

Talijani su pokazali veliki interes za hrvatsko tržište, a posebice za Dubrovnik zbog direktnih letova tijekom cijele godine. Avio kompanija Vueling povezuje Rim i Dubrovnik dva puta tjedno tijekom zime, dok u sezoni Croatia Airlines leti direktno Rim – Dubrovnik tri puta tjedno, a Easy Jet i Vueling četiri puta tjedno, ističu iz TZ Dubrovnika.

Dubrovnik je u 2019. godini posjetilo 38 141 talijanskih turista, a ostvarili su 115 784 noćenja što je na razini prošle godine.

Pročitajte još

KORČULANSKI PČELAR VLAHO KOMPARAK Od meda se može preživjeti, a od turizma živjeti. Napravio sam idealan spoj!

Barbara Đurasović

Državna matura uspješnija od prošlogodišnje, ‘palo’ 60 posto manje učenika

Dulist

NOVE MJERE Od danas u spenzu s maskom!

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija