Zanimljivosti

U 2018. GODINI Turisti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ostvarili 11 tisuća dolazaka

U 2018. GODINI Turisti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ostvarili 11 tisuća dolazaka

Od 28. travnja do 1. svibnja 2019. u Dubaiju se održava poslovni turistički sajam Arabian Travel Market (ATM) na kojem Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije nastupa kao suizlagač na štandu Hrvatske turističke zajednice veličine 60 metara kvadratnih.

Arabian Travel Market, je vodeći globalni turistički događaj na Srednjem Istoku i održava se po
26. put. Očekuje se posjet od preko 40.000 profesionalaca u turizmu tijekom 4 radna dana u Dubai World Trade Centre (DWTC).

Uz Turističku zajednicu Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatsku turističku zajednicu na ovom sajmu nastupaju i TZ Grada Zagreba, NP Plitvička jezera, Amathus Travel, Abacus Tours, HUP i Jung Sky.

Vezano uz Ujedinjene Arapske Emirate, hrvatski turistički sektor je tijekom prošle godine s ovog tržišta ostvario 11.031 dolazak i 25.549 noćenja, što u odnosu na 2017. godinu predstavlja rast u dolascima od 28 posto te u noćenjima od 10 posto. Pozitivni trendovi zadržani su i u dosadašnjem dijelu turističke godine u kojem je ostvareno 1.616 dolazaka i 2.884 noćenja što predstavlja rast od 59 posto u dolascima i 19 posto u noćenjima. U dolascima i noćenjima prednjači grad Zagreb, a potom slijede Dubrovnik i Split, prenosi Hrvatska turistička zajednica.

.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist