Županija

Tvrtka Radež dobila koncesiju za industrijsku luku u Bristvi na 20 godina

Tvrtka Radež dobila koncesiju za industrijsku luku u Bristvi na 20 godina

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je Ugovor o koncesiji za luku posebne namjene – industrijska luka Radež, uvala Bristva u Općini Blato. Ugovor je potpisao s direktorom tvrtke Radež d.d. Jerkom Andrijićem. Potpisivanju je nazočio i saborski zastupnik Branko Bačić, zamjenik župana Joško Cebalo i v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i more Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Klaić.

”Potpisujemo Ugovor o koncesiji s tvrtkom Radež, tvrtkom koja je najistaknutija u proizvodnom sektoru u našoj Županiji, koja se bavi brodogradnjom i koja je srećom i zahvaljujući vještini, upornosti i Uprave i svih djelatnika kojih ima više od 250 uspjela održati u burnim vremenima kada vidimo da i velika brodogradilišta posrću i propadaju”, rekao je župan Dobroslavić te dodao kako mu je drago da Županija može pomoći daljnjem razvitku ovog brodogradilišta.

Također, župan je naglasio kako je Dubrovačko-neretvanska županija posvetila veliku pozornost korištenju pomorskog dobra i to je rezultirala brojnim koncesijama,a Županija ih trenutno ima više od 300, od toga najveći broj u marikulturi i veliki broj ”velikih koncesija”, točnije velikih koncesijskih područja danih određeni broj godina na korištenje raznim subjektima. Istaknuo je župan kako Županija preko koncesija ostvaruje veliki prihod i sebi i državi i jedinicama lokalne samouprave, a taj prihod godišnje iznosi otprilike 25 milijuna kuna.

Direktor Radeža d.d. Jerko Andrijić zahvalio se Županiji što su otvorili natječaj te što su imali mogućnost na isti se prijaviti, te odlukom Županijske skupštine o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje luke posebne namjene, Radežu d.d. se omogućio daljnji razvitak i napredovanje.

”Potpisujemo Ugovor na 20 godina i Radež će dobiti koncesiju industrijske luke bez koje Radež ne može funkcionirati pa nam dobivanjem ove koncesije se otvara mogućnost da ulaganjima u ovu luku otvorimo mještanima Blata i Korčule mogućnost bavljenja brodogradnjom u smislu i remonta, a i izrade manjih plovila. U vremenu kad brodogradnja tone Radež je našao nišu i to nam je jako drago da smo uspjeli u suradnji s raznim brodarima i raznih tvrtkama svoje kapacitete prodavati i iskoristiti, ”rekao je Jerko Andrijić.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je direktoru Radeža, Jerku Andrijiću na osvajanju prostora za obavljanje svoje djelatnosti, naravno uz naknadu koju plaća državi, županiji i općini.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist