Sport

TURNIR POVODOM UZVRATNOG POSJETA U Dubrovnik stižu mladi badhomburški rukometaši

TURNIR POVODOM UZVRATNOG POSJETA U Dubrovnik stižu mladi badhomburški rukometaši

Uz već dogovorenu razmjenu učenika od 15 do 19 godine za uskrsne i jesenske praznike, dubrovačkoj javnosti poznata humanitarka, Olga Stoss u naš grad na jesen dovodi i veliku skupinu mladih rukometaša rukometnog kluba JSG Gonzenheim/Ober Eschbach iz Bad Homburga.

Riječ je o uzvratnom sportskom posjetu mladih rukometaša iz Bad Homburga, nakon što su ove godine u posjet Bad Homburgu stigli mladi U-14 i U-15 rukometaši Rukometnog kluba hrvatske mladeži (RKHM) Dubrovnik. Uzvratni sedmodnevni posjet je već dogovoren za jesenske praznike, točnije od 28. rujna do 6. listopada 2019. godine, kada u Dubrovnik stiže skupina od oko četrdesetak mladih rukometašica i rukometaša uzrasta U14 u pratnji još dvadesetak osoba.

– Od sklapanja prijeteljstva dvaju gradova, uspostavljena je suradnja na mnogim poljima između Bad Homburga i Dubrovnika. Još čvršćem povezivanju tih gradova doprinijela je i Večernjakov Domovnica, koja se tradicionalno održava u Bad Homburgu, a čiji izbor prate i lokalni homburški i frankfurtski mediji. Kroz medijska praćenja naših aktivnosti i kroz Domovnicu, Homburžani su otkrili Dubrovnik tako da nije čudo što je sve više zainteresiranih za putovanja i odmor u Dubrovniku, a u kojeg se stigen za manje od dva sata leta zrakoplovom, kazala je za Fenix-magazin.de Olga Stoss.

Uz dio zajedničkih treninga u Dubrovniku, njihovi domaćini iz RKHM Dubrovnika organizirat će i rukometni turnir, kao što su Homburžani organizirali u Bad Homburgu kad je među ostalim na turniru nastupila i U14 reprezentacija regije Wiesbaden-Frankfurt za koju nastupa i Petar Krešimir Puđa, mladi rukometaš JSG Gonzenheim/Ober Eschbach koji je rođen u Dubrovniku. Turnir u Bad Homburgu tada je otvorio gradonačelnik Bad Homburga Alexander Hetjes u pratnji generalnog konzula RH iz Frankfurta Vladimira Duvnjaka i Olge Stoss.

Foto: Fenix Magazin

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist