Sport

TURNIR POVODOM UZVRATNOG POSJETA U Dubrovnik stižu mladi badhomburški rukometaši

Uz već dogovorenu razmjenu učenika od 15 do 19 godine za uskrsne i jesenske praznike, dubrovačkoj javnosti poznata humanitarka, Olga Stoss u naš grad na jesen dovodi i veliku skupinu mladih rukometaša rukometnog kluba JSG Gonzenheim/Ober Eschbach iz Bad Homburga.

Riječ je o uzvratnom sportskom posjetu mladih rukometaša iz Bad Homburga, nakon što su ove godine u posjet Bad Homburgu stigli mladi U-14 i U-15 rukometaši Rukometnog kluba hrvatske mladeži (RKHM) Dubrovnik. Uzvratni sedmodnevni posjet je već dogovoren za jesenske praznike, točnije od 28. rujna do 6. listopada 2019. godine, kada u Dubrovnik stiže skupina od oko četrdesetak mladih rukometašica i rukometaša uzrasta U14 u pratnji još dvadesetak osoba.

– Od sklapanja prijeteljstva dvaju gradova, uspostavljena je suradnja na mnogim poljima između Bad Homburga i Dubrovnika. Još čvršćem povezivanju tih gradova doprinijela je i Večernjakov Domovnica, koja se tradicionalno održava u Bad Homburgu, a čiji izbor prate i lokalni homburški i frankfurtski mediji. Kroz medijska praćenja naših aktivnosti i kroz Domovnicu, Homburžani su otkrili Dubrovnik tako da nije čudo što je sve više zainteresiranih za putovanja i odmor u Dubrovniku, a u kojeg se stigen za manje od dva sata leta zrakoplovom, kazala je za Fenix-magazin.de Olga Stoss.

Uz dio zajedničkih treninga u Dubrovniku, njihovi domaćini iz RKHM Dubrovnika organizirat će i rukometni turnir, kao što su Homburžani organizirali u Bad Homburgu kad je među ostalim na turniru nastupila i U14 reprezentacija regije Wiesbaden-Frankfurt za koju nastupa i Petar Krešimir Puđa, mladi rukometaš JSG Gonzenheim/Ober Eschbach koji je rođen u Dubrovniku. Turnir u Bad Homburgu tada je otvorio gradonačelnik Bad Homburga Alexander Hetjes u pratnji generalnog konzula RH iz Frankfurta Vladimira Duvnjaka i Olge Stoss.

Foto: Fenix Magazin

Pročitajte još

SVJETSKO PRVENSTVO Odlučujuća utakmica za Barakude

Dulist

KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE Najuspješniji predstavnik Jugaša je Vlaho Nenadić

Dulist

LUKOVICA JE USPJELA Imamo baru, spremni smo!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija