Županija

TURIZAM U ŽUPANIJI Svi u minusu, jug u plusu

TZ županijska skupština

Iako turistički podatci na razini Hrvatske bilježe minuse u prvih šest mjeseci ove godine, takav trend ne prati Dubrovnik i Dubrovačko–neretvansku županiju.

U prvih 6 mjeseci ove godine u Županiji je zabilježeno 9 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja, rekao je župan Nikola Dobroslavić na Izbornoj skupštini Turističke zajednice Dubrovačko–neretvanske županije.

Naglasio je i tri problema s kojima se turizam najjužnije županije susretao tijekom 2013. godine. Prvi se odnosi na stagnaciju u hotelima, koji su temelj naše ponude.

– To nas donekle zabrinjava, ali se nadam da je to bio samo prolazni trend – rekao je Nikola Dobroslavić, istaknuvši kako je zbog viznog režima zabilježen i pad broja dolazaka s tržišta JI Europe. Najgore što je pogodilo turizam u 2013. je povećanje PDV–a s tri na 10 posto, a kao poseban problem Dubrovnika iznio je neregulirani dolazak brodova na kružnim putovanjima i gužve koje se zbog njih stvaraju.

– Postoji mjera kad ti brojevi postaju smetnja i jednom ćemo se morati uhvatiti u koštac s tim – zaključio je Dobroslavić.

Na današnjoj Izbornoj skupštini izabrani su novi članovi Turističkog vijeća: Marijo Boras, Draženko Čović, Mladen Đeldum, Mihajlo Grgić, Frano Luetić, Stanko Ljubić, Nike Marušić i Željko Miletić dok su u Nadzorni odbor izabrani Maja Milovčić i Marino Sardelić.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist