Natrag
20.3.2019 10:30

facebook

twitter

google

rss

dulist

TURIZAM U ŽUPANIJI Dobra očekivanja za 2014. godinu

13.3.2014 @ 18:49 Dulist Županija

Podijelite:

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije raspravljalo se o pripremi te očekivanjima od turističke sezone u 2014. godini.

Tom je prilikom župan Nikola Dobroslavić još jednom čestitao svim djelatnicima u turizmu na izvanrednim rezultatima u turističkoj 2013. godini. Nadalje, kazao je kako nas temeljem podataka s burze najvećeg turističkog sajma u Europi, ITB u Berlinu, očekuje dobra sezona.

No, naglasio je kako i dalje ostaju problemi s vizama za turiste iz Rusije i sličnih tržišta te problemi kao što je prometna nepovezanost, ukidanje avionskih linija, problem s brodskom linijom Dubrovnik-Rijeka te činjenica da je došlo do povećanja PDV-a na smještaj za 3 posto.

Župan je kazao kako su za turizam na području Županije ohrabrujuća nova ulaganja- HUP u Župi dubrovačkoj, Valamar, Lukšić grupa i Importane Resort u Dubrovniku, ACI u Dubrovniku i Dubrovačkom primorju te natječaj za hotelski kompleks u Kuparima.

– Potreban je trajan i maksimalan napor da se sve dobro pripremi i da se dobro odradi i predsezona i glavna sezona i posezona – zaključio je župan.

Na Turističkom vijeću TZ DNŽ raspravljalo se o izvješću o radu u 2013. godini, planu rada za 2014. godinu te o pripremama za Skupštinu TZ DNŽ.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana