Grad

Turističko vijeće protivi se povećanju stope PDV-a na ugoostiteljske usluge

Turističko vijeće protivi se povećanju stope PDV-a na ugoostiteljske usluge

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić ustvrdio je kako se procjenjuje da će Dubrovnik, zbog predloženog povećanja stope poreza na dodanu vrijednost na ugostiteljske usluge, imati izravne štete od 100 milijuna kuna godišnje. Rekao je to na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Dubrovnika održanoj u petak, 25. studenog.

Istaknuo je i kako je predloženo povećanje PDV-a od strane Vlade Republike Hrvatske iznimno štetno, a  negativan utjecaj takve odluke odrazio bi se na konkurentnost na tržištu, na produženje sezone, planirane investicije i zapošljavanje u djelatnosti, kako u Dubrovniku, tako i u Hrvatskoj općenito.
Turističko vijeće zauzelo je jednoglasan stav da stopa PDV-a na ugostiteljske usluge treba ostati na 13 posto, a da ju je do 2020. godine potrebno smanjiti na 10 posto, razinu kakva je na snazi u zemljama u okruženju, te kako je uostalom definirano Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović