Županija

TURISTIČKO VIJEĆE DNŽ Zimskom turizmu pomaže sve bolja zračna povezanost, ali problem su zatvoreni restorani

TURISTIČKO VIJEĆE DNŽ Zimskom turizmu pomaže sve bolja zračna povezanost, ali problem su zatvoreni restorani

Turističko vijeće Dubrovačko-neretvanske županije ovog je petka ‘protreslo’ niz tema među kojima su i nastojanja da se poslovanje produži na zimu. Tome, rečeno je, pomaže sve bolja zračna povezanost, ali i odmaže gastronomska ponuda jer su brojni restauranti zatvoreni u tom dijelu godine.

Na sjednici su među ostalim usvojeni Izvješće o radu, Financijsko izvješće kao i Izvješće Nadzornog odbora za 2017. godinu. Članovi Vijeća suglasili su se da je prošla godina bila rekordna, da su izgledi za ovu sezonu dobri, ali da treba, kao i svake godine, dobro pripremiti sezonu. Govorilo se o nastojanjima

Župan Dobroslavić na sjednici je uputio i čestitke vlasnicima i osoblju restorana 360º koji je dobio prestižnu Michelinovu zvjezdicu, kao i restoranima koji su već ranije dobili preporuku od tog uglednog međunarodnog gastroservisa.

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije predstavila se u prošloj godini na 16 sajmova, od Madrida, New Yorka, Berlina, Dubaija, Pariza do Helsinkija, Stockholma i Barcelone. Također, na sjednici je istaknuto kako je tijekom 2017. godine Dubrovačko-neretvansku županiju posjetilo ukupno 160 novinara, blogera, fotografa i članova TV ekipe. Najviše posjeta novinara je zabilježio grad Dubrovnik, ali Ston i Pelješac sa svojom gastro i eno ponudom sve su popularniji raznim stranim medijima za posjetu i pisanje reportaža o ovim zanimljivostima.

Korčula, Mljet i Lastovo su također dobro zastupljeni u ovoj vrsti promidžbe koju u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i lokalnim turističkim zajednicama TZ Dubrovačko-neretvanske županije organizira za medije iz cijelog svijeta.

Tijekom 2017. godine započeto je snimanje i priprema za izradu novog promidžbenog filma koji će biti završen ove godine. Inače, u 2017. godini, prema podacima preuzetim iz sustava Evisitor, na području Dubrovačko – neretvanske županije ostvareno je 1.915.890 dolazaka i 8.328.181 noćenja. Porast dolazaka je 15 posto, a noćenja 12 posto u usporedbi sa 2016. godinom. Domaći turisti su ostvarili 524.039 noćenja ili šest posto od ukupnih noćenja, a strani turisti 7.804.142 noćenja ili 94 posto ukupnih noćenja u Dubrovačko – neretvanskoj županiji. Najviše noćenja ostvareno je Velike Britanije, slijede gosti iz Njemačke, Poljske, Hrvatske, Francuske, BiH te SAD-a.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist