Natrag
23.3.2019 20:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

TURISTIČKA ZAJEDNICA U SYDNEYU Velik interes Australaca za Dubrovnik

28.8.2018 @ 21:22 Dulist Zanimljivosti
3;3

Podijelite:

U Sydneyu, u Australiji, 21. i 22. kolovoza 2018. održao se sajam The Travel Industry Expo, poslovni sajam s naglaskom na MICE i Luxury segment.

Na sajmu su sudjelovali izlagači iz 60 svjetskih destinacija te oko 700 turističkih agenata i touroperatora. Na sajmu je izlagač bila i Turistička zajednica grada Dubrovnika, zajedno s Turističkom zajednicom grada Zagreba.
U okviru programa Experience hub na sajmu, direktorica TZ grada Dubrovnika, Romana Vlašić održala je posebnu prezentaciju turističke ponude Dubrovnika. Uz poslovne sastanke koji su se održavali u sajamskom prostoru, održan je niz seminara na temu marketinga u turizmu i ključnih izazova u MICE i luksuznom turizmu.

Štand TZG Dubrovnika i TZG Zagreba posjetila je konzulica u Generalnom konzulatu RH, Nives Fröhlich.
Turistički agenti i touroperatori iskazali su veliki interes za organizaciju putovanja u Hrvatsku, a posebno za Dubrovnik. Izrazili su potrebu veće prisutnosti i promocije u Australiji i konkretnih poslovnih kontakata s predstavnicima turistickih agencija i hotela iz Hrvatske.

Australija je cjelogodišnje i brzo rastuće turističko tržište. U Dubrovniku su turisti iz Australije prošle godine bili na sedmom mjestu u ukupnom turističkom prometu s ostvarenih 45157 dolazaka, odnosno 24 % povećanja u odnosu na 2016. godinu i ostvarenih 121 443 noćenja, porast od 25 % u odnosu na prethodnu godinu. Od početka 2018. godine do 25. kolovoza u Dubrovniku je boravilo 37 147 australskih turista. U istom razdoblju s australskog turističkog tržišta ostvareno je 96 440 noćenja. Osim ljetnih odmora na našoj prekrasnoj obali i otocima, Australci sve više tijekom cijele godine posjećuju cijelu Hrvatsku, a od posebnog interesa je kultura i baština pod zaštitom UNESCO-a. U tom smislu je veliki interes i za organizacijom korporativnih i insentiv putovanja, kao i organizacija vjenčanja.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana