Zanimljivosti

TURISTIČKA ZAJEDNICA U SYDNEYU Velik interes Australaca za Dubrovnik

U Sydneyu, u Australiji, 21. i 22. kolovoza 2018. održao se sajam The Travel Industry Expo, poslovni sajam s naglaskom na MICE i Luxury segment.

Na sajmu su sudjelovali izlagači iz 60 svjetskih destinacija te oko 700 turističkih agenata i touroperatora. Na sajmu je izlagač bila i Turistička zajednica grada Dubrovnika, zajedno s Turističkom zajednicom grada Zagreba.
U okviru programa Experience hub na sajmu, direktorica TZ grada Dubrovnika, Romana Vlašić održala je posebnu prezentaciju turističke ponude Dubrovnika. Uz poslovne sastanke koji su se održavali u sajamskom prostoru, održan je niz seminara na temu marketinga u turizmu i ključnih izazova u MICE i luksuznom turizmu.

Štand TZG Dubrovnika i TZG Zagreba posjetila je konzulica u Generalnom konzulatu RH, Nives Fröhlich.
Turistički agenti i touroperatori iskazali su veliki interes za organizaciju putovanja u Hrvatsku, a posebno za Dubrovnik. Izrazili su potrebu veće prisutnosti i promocije u Australiji i konkretnih poslovnih kontakata s predstavnicima turistickih agencija i hotela iz Hrvatske.

Australija je cjelogodišnje i brzo rastuće turističko tržište. U Dubrovniku su turisti iz Australije prošle godine bili na sedmom mjestu u ukupnom turističkom prometu s ostvarenih 45157 dolazaka, odnosno 24 % povećanja u odnosu na 2016. godinu i ostvarenih 121 443 noćenja, porast od 25 % u odnosu na prethodnu godinu. Od početka 2018. godine do 25. kolovoza u Dubrovniku je boravilo 37 147 australskih turista. U istom razdoblju s australskog turističkog tržišta ostvareno je 96 440 noćenja. Osim ljetnih odmora na našoj prekrasnoj obali i otocima, Australci sve više tijekom cijele godine posjećuju cijelu Hrvatsku, a od posebnog interesa je kultura i baština pod zaštitom UNESCO-a. U tom smislu je veliki interes i za organizacijom korporativnih i insentiv putovanja, kao i organizacija vjenčanja.

Pročitajte još

VRTOVI SUNCA ZA ŽARKOVICU Deset godina poslovanja u znaku humanitarne večere

Dulist

NOVI/STARI KNEZ PORPORELE Čile: Ubuduće će za provokatore od novinara biti bolji odgovori

Dulist

DOMUS CHRISTI Konavoka Nike Divizić proslavila stoti rođendan!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija