Aktualno

TURISTIČKA ZAJEDNICA U LONDONU U glavnoj sezoni 22 leta tjedno iz Ujedinjenog Kraljevstva

TURISTIČKA ZAJEDNICA U LONDONU U glavnoj sezoni 22 leta tjedno iz Ujedinjenog Kraljevstva

Turistička zajednica grada Dubrovnika od 5. do 7. studenog 2018. nastupa kao suizlagač na štandu Hrvatske turističke zajednice na sajmu World Travel Market u Londonu, u izložbenom prostoru ExCel London.

Sajam World Travel Market (WTM) se ove godine održava 39. put, a na njemu sudjeluje oko 50 000 profesionalaca u turizmu.

Direktorica TZ grada Dubrovnika, Romana Vlašić održala je poslovne sastanke na štandu Dubrovnika, Jedan od njih je sastanak sa Zračnom lukom Cork, u Irskoj, vezano za uvođenje direktnog leta Aer Lingus za Dubrovnik, od početka svibnja do kraja rujna dva, puta tjedno,povodom čega je dogovorena i prezentacija Dubrovnika za agente i novinare te studijsko putovanje u Dubrovnik i buduća marketinška suradnja.

Također, kako ističu, održan je sastanak i sa zrakoplovnom tvrtkom Jet2 com, koja planira povećanje od 15 posto kapaciteta na zrakoplovima za Dubrovnik za 2019. godinu, što je u glavnoj sezoni 22 leta tjedno iz ukupno devet destinacija Ujedinjenog Kraljevstva.

Jet2com započinje sezonu s letovima iz Birminghama za Dubrovnik 2. travnja, a završava 2. studenog. U tijeku je i razmatranje mogućnosti produženja reda letenja. Jet2 je za 2019. godinu uključio Dubrovnik u svoj City breaks program, a važno je napomenuti da je čak 68 % njihovih putnika bukiralo hotele od 5 zvjezdica u Dubrovniku tijekom 2018.godine. TZ grada Dubrovnika je u okviru zajedničke suradnje sa Jet2com za 2019. godinu dogovorila organizaciju FAM putovanja za turističke agente i edukaciju prodajnih agenata u call centru Jet2coma kao i travel&trade trening.

Već tradicionalno se upravo Britanci nalaze na prvom mjestu top liste posjetitelja Dubrovnika. Dubrovnik je u 2017. godini posjetilo 181562 britanskih turista (22 % više u odnosu na 2016. godinu), a ostvarili su 885 174 noćenja (17 % više nego godinu prije). U prvih deset mjeseci ove godine Dubrovnik je posjetilo 186 139 Britanaca, koji su ostvarili 887 973 noćenja.

S britanskog tržišta u Hrvatskoj se u 2019. godini očekuje povećanje od 3-5 %, a Dubrovnik je Britancima i dalje najpopularnija hrvatska destinacija za odmor.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist